- KOMMER TIL Å SNU: Magnus Wolff Eikrem (t.h.) i duell med Ruben Yttergård Jenssen under gårsdagens landslagstrening i Praha. Cardiff-spilleren tror oppturen er nær for den «norske» Premier League-klubben i Wales. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
- KOMMER TIL Å SNU: Magnus Wolff Eikrem (t.h.) i duell med Ruben Yttergård Jenssen under gårsdagens landslagstrening i Praha. Cardiff-spilleren tror oppturen er nær for den «norske» Premier League-klubben i Wales. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

- En tung periode. Klart det er utfordrende

Eikrem og Dæhli om situasjonen i Cardiff.

PRAHA (Dagbladet): Søndagens 1-0-tap mot Tottenham på White Hart Lane tok seg selvsagt langt bedre ut en det stygge 4-0-tapet hjemme mot Hull helga før.

Men fortsatt er poengbehovet desperat. Cardiff ligger under nedrykksstreken med flere spilte kamper enn lagene like over dem på tabellen.

- Vi er inne i en tung periode, men vi må bare prøve å tenke på neste kamp. Og at vi må vinne den. Det er det eneste vi kan gjøre, sier Mats Møller Dæhli (19) til Dagbladet.

- Det er klart det er utfordrende, men du må bare jobbe deg gjennom det. Og det kommer til å snu. Kampen mot Tottenham var et stort steg i riktig retning sammenliknet med Hull-kampen. Hvis vi bygger videre på det, og i tillegg blir litt bedre, så kommer det til å snu. Det er mange viktige kamper igjen, sier Magnus Wolff Eikrem.

- Er stemninga annerledes nå enn da dere kom til klubben?

- Jeg føler den er ganske lik. Vi har det samme fokuset, og prøver å gjøre det samme som vi er blitt enig om. Selvsagt har vi ikke fått resultatene vi vil ha, men det skal vi prøve å snu, og vi skal jobbe hardt for å klare det, sier Møller Dæhli.

Vil gjøre en forskjell Mats Møller Dæhli kom inn som innbytter mot Spurs på søndag, og viste nok en gang glimtvis sitt enorme potensiale.

- Hvordan føler du selv dine første uker i engelsk fotball har gått?

- Jeg føler jeg har tatt nivået, og at det har gått bra for egen del ut fra det jeg kunne forvente. Premier League er det høyeste nivået, men én ting er å ta nivået. En annen ting er å gjøre en forskjell. Det er det neste steget for meg, å prøve å gjøre en forskjell i laget, sier tenåringen.

- Mener du du burde fått starte oftere?

- VIL GJØRE EN FORSKJELL:  Mats Møller Dæhli har tatt nivået i Premier League, nå ønsker han å gjøre en forskjell for laget sitt. Her i duell med Celtic-spiller Stefan Johansen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
- VIL GJØRE EN FORSKJELL: Mats Møller Dæhli har tatt nivået i Premier League, nå ønsker han å gjøre en forskjell for laget sitt. Her i duell med Celtic-spiller Stefan Johansen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer

- Nei, jeg prøver bare å vise at jeg bør få starte neste kamp, hver gang jeg får sjansen. Det er det fokuset jeg har. Jeg har fått starte én FA-cupkamp, og så har jeg fått ett innhopp i cupen og fire i Premier League. Så jeg har fått en del spilletid. Men som fotballspiller vil du starte alle kamper, og det er det jeg prøver å bevise. At jeg er god nok.

- Som ventet For Eikrems del har det variert mellom et par starter, noen innhopp fra benken og å ikke være i troppen, som på søndag.

- Det er som ventet. Jeg må bare fortsette å jobbe hardt på trening og håpe at man får spille mer og mer etter hvert. Jeg er mest opptatt av at vi skal holde oss. Om jeg starter eller sitter på benken  er ikke så viktig, sier han.

- Hva om det blir nedrykk?

- Det har jeg ikke tenkt på i det hele tatt, sier Magnus Wolff Eikrem.