- En tunnel uten lys i enden

Spisslegenden Alan Shearer kom selv tilbake etter samme skade som Virgil van Dijk pådro seg mot Everton, men har ikke gode nyheter for Liverpool-stjerna.

UTE: Virgil van Dijk spaserer skadet av Goodison Park-matta. Det blir en god stund til han blir å se på banen igjen. Foto: NTB
UTE: Virgil van Dijk spaserer skadet av Goodison Park-matta. Det blir en god stund til han blir å se på banen igjen. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Det er en lang, ensom vei som er foran Virgil van Dijk, og det vil være øyeblikk han ikke ser noen ende på det. Det er som gå i en tunnel uten lys i enden, skriver Shearer på The Athletic.

van Dijk røk fremre korsbånd i en duell hvor Everton-keeper Jordan Pickford ruste ut i en takling på nederlenderen, som måtte forlate banen. Liverpool bekreftet søndag at han må operere.

Selv pådro den tidligere storscoreren seg skaden som Blackburn-spiller i 1992 da han var 22 år gammel.

– Den gode nyheten for van Dijk er at han vil være like god som før han skadet seg når han kommer tilbake. Det er ikke som på 1980-tallet og før, hvor slike skader var karrieretruende, forklarer Newcastle-helten, som snakker av erfaring.

SPÅR UTFALLET: Hvem vinner, hvilke lag blir topp fire, hvem har vært best/verst på overgangsmarkedet - og hvem rykker ned? Henrik Ljosland og Fredrik N. Filtvedt diskuterer. Video: Andreas Særsland. Vis mer

For han kom selv tilbake og leverte sine beste sesonger etter skaden. Han ble toppscorer og seriemester med Blackburn i 1995, da han la opp i 2006 var han Premier Leagues mestscorende spiller med 260 mål, en rekord som står den dag i dag.

– Men det er ingen snarvei for en slik type skade. Det er minimum seks måneder ute, og selv om det er tungt fysisk, er den største smerten i det mentale, forklarer han.

Shearer spår også at Liverpool vil lide med sin forsvarssjef ute.

– van Dijk er ikke bare den beste forsvarsspilleren i verden, men også limet som holder hele laget sammen. Tilstedeværelsen hans er massiv, og den vil bli savnet, skriver han videre.

Første test kommer onsdag kveld - borte mot Ajax i Champions League.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer