Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- En unggutt kan gjøre en dårlig vurdering uten at vi skal henge ham for det

Landslagssjefens tanker etter banestormingen.

INGEN STRAFF: Landslagstrener Roy Johansen om landslagsspiller Mats Rosseli Olsen (24).
Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
INGEN STRAFF: Landslagstrener Roy Johansen om landslagsspiller Mats Rosseli Olsen (24). Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Landslagsspilleren i ishockey, Mats Rosseli Olsen (24), stormet banen i fotballkampen mellom IFK Göteborg og Malmö i går kveld. Kampen var allerede avbrutt da Frölunda-spilleren løp ut på gressmatta.

Olsen er med i VM-troppen som straks reiser til Moskva, og landslagssjef Roy Johansen forteller at 24-åringen ikke får noen reaksjon fra forbundet.

- Jeg tenker at vi kan akseptere at en unggutt kan gjøre en dårlig vurdering uten at vi skal henge ham for det, sier Roy Johansen til Dagbladet.

- Blåst opp Det norske laget hadde en fotoseanse på Ullevaal stadion i Oslo i formiddag. Der var de fleste VM-spillerne, men Rosseli Olsen var fortsatt i Sverige. Ifølge landslagsledelsen på grunn av en skade.

- Han må jo redegjøre for dette når han kommer tilbake, og han får nok tyn av lagkameratene. Det som er viktig for meg er at han oppførte seg bra. Han gikk av banen og beklaget seg. Om noen måneder vil nok alle le av det. Jeg skjønner at dette er en nyhetssak, men jeg mener det blir blåst opp for mye. Se i for eksempel svenske Aftonbladet, der «skytes det med kanoner», sier Johansen.

- Hva har han sagt til deg?

- Jeg skal ikke gjengi alt vi snakket om, men han innrømmet at det var en dårlig vurdering. Det var i jubelrus etter mesterskapet til Frölunda. De har ikke vunnet på 11 år. IFK Göteborg og Frölunda er de store klubbene der. Det var en forlengelse av feiringa, og så har Mats gjort en dårlig vurdering og løpt på banen, sier landslagssjefen.

MØTTE PRESSEN: Landslagstrener Roy Johansen
Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
MØTTE PRESSEN: Landslagstrener Roy Johansen Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

- Hvorfor gjorde Olsen det?

- Det må du spørre han om. Jeg tror det rett og slett ble for fristende. Ballen lå der ute. Du blir jo overrasket over at noen gjør sånt og jeg vet ikke om andre på landslaget som kunne gjort noe liknende, sier Johansen.

- Var det alkohol involvert?

- Det er mulig han hadde tatt noen øl. Jeg snakket med han rett etterpå og han virket ikke påvirket, sier Johansen.

Knallskudd - Hva tenkte du da du hørte at en av dine spillere hadde stormet en fotballbane?

- Jeg tenkte at det hørtes merkelig ut. Jeg ringte Mats og fikk snakket med ham. Jeg fikk den riktige versjonen og da ble jeg beroliget. Han oppførte seg ordentlig, men gjorde en dårlig vurdering, sier Johansen

Storkampen mellom IFK og Malmö var allerede avbrutt da Olsen løp på banen. Det skjedde etter at Malmö-spilleren Tobias Sana og linjedommeren hadde fått slengt knallskudd mot seg.

Mens spillerne sto i spillertunnelen og ventet på avgjørelsen om kampen skulle fortsette eller ikke, stormet Rosseli Olsen banen og skjøt matchballen i det tomme buret.

Sportssjef i Norges Ishockeyforbund, Petter Salsten, forteller følgende:

- Vi ble klar over situasjonen seint i går kveld og vi har snakket med Frölunda og Mats om det som har skjedd. Det er en uheldig episode, men vi har vurdert det sånn at det ikke får konsekvenser for han på landslaget, sier Salsten til Dagbladet.

- Han slutter seg til troppen i helga. Han har nettopp vunnet sluttspillet i Sverige og har noen småskader som leges. Mats har informert om det, sier Salsten.

Norge åpner VM i Moskva mot Danmark lørdag 7. mai.

LØP: Mats Rosseli Olsen på banen. Foto: Anders Deros  / Aftonbladet / IBL Bildbyrå
LØP: Mats Rosseli Olsen på banen. Foto: Anders Deros / Aftonbladet / IBL Bildbyrå Vis mer
Hele Norges coronakart