- En uslepen diamant med ekstreme egenskaper

Lynraske Sondre (18) hylles etter NM-sølvet.

PUSTER DE BESTE I NAKKEN: Eirik Brandsdal var klart sterkest i finalen, men junior Sondre Turvoll Fossli gikk inn til en like klar annenplass. - Han blir en skummel mann å hanskes med i framtida, han er det jo allerede. Sondre er lynrask, sier norgesmester Bransdal. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
PUSTER DE BESTE I NAKKEN: Eirik Brandsdal var klart sterkest i finalen, men junior Sondre Turvoll Fossli gikk inn til en like klar annenplass. - Han blir en skummel mann å hanskes med i framtida, han er det jo allerede. Sondre er lynrask, sier norgesmester Bransdal. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VOSS (Dagbladet): Sondre Turvoll Fossli (18) holder junioralder helt til høsten 2013, men hamler allerede opp med de beste langrennssprinterne.

I dag ble han bare slått av Eirik Brandsdal på NM-sprinten, mens løpere som Ola Vigen Hattestad og Øystein «Pølsa» Pettersen ble distansert av den uredde 18-åringen.

Sprinttrener Ulf Morten Aune betegner Fossli som et talent helt utenom det vanlige.

- Han har ekstreme egenskaper i form av fart og eksplosivitet. Det er sjeldent å se. At han klarer å holde så høy fart over tre minutter, i heat etter heat, er eksepsjonelt. De fleste på hans alder får problemer i kvartfinalen. Sondre er en uslepen diamant, det er ingen tvil om det. Han skal gå junior-VM både i år og neste år, og har et særdeles godt utgangspunkt, sier Aune til Dagbladet.

- En gutt vi vil få høre masse om Fossli har allerede sølv fra junior-VM i sprint, men har til gode å få ut potensialet sitt på seniornivå internasjonalt. I Milano ble han slått ut i prologen, og i fjor ble han nummer 25 i Drammen.

At han har nivået inne beviste han imidlertid både i dag, og i uttaksrennet til Milano på Lygna, da de norske seniorgutta ble satt ettertrykkelig på plass. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer