- En utdøende rase

Landslagssjef Atle Skårdal tror at de reine utforløperne dør ut. Han frykter også at Norge forsvinner som utfornasjon fordi utstyrskravene bare øker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Si din mening og delta i Dagbladets sterke kåringer: Hvem er tidenes fem beste alpinister? ST. MORITZ (Dagbladet): - Utstyrsteknikk vil drive utviklinga de kommende åra, sier Atle Skårdal til Dagbladet.

- Blir det verre for små lag som Norge å holde følge?

- Det kan man vel si. Det blir en forandring i hele oppbyggingen av fartslag med mye hardere prioritering fra fabrikkene. De vil prioritere enkeltløpere enda hardere enn nå.

- Som i rally og Formel 1?

- Ja, det er litt sånn allerede, og det blir mer.

- Kan Norge henge med?

- Vi må prøve, men vi har ulemper i forhold til større nasjoner når det gjelder forskning og utvikling. Verken økonomisk eller i forhold til menneskelige ressurser kan vi være i front her. Vi må plukke opp ting som fungerer for andre, og videreutvikle.

Må beherske mer

Skårdal tror samtidig at reine utforløpere blir alpinsportens dinosaurer.

- Typiske utforløpere er en utdøende rase. Østerrike er aleine om å ha et slagkraftig fartslag, og selv der er kombiløpere som Eberharter og Walchhofer - de som kjører minst tre disipliner - de beste i utfor. De reine utforløperne deres henger ikke helt med lenger fordi kravet til skiteknikk nå er så høyt i alle disiplinene at man må kunne mer enn én disiplin, sier Skårdal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer