- En utrolig lettelse

Leeds og Eirik Bakke svever på skyer om dagen. Laget har begynt å vinne, og det voldsomme presset avtar.

Etter en elendig sesongstart har Leeds tre seirer og en uavgjort på de fire siste kampene. I går slo de Chelsea, som lå på andreplass før runden, 2- 0.

- Nå er det mange som er lettet her. Denne seieren var veldig viktig, og viste at vi virkelig er på gang, sier Bakke til Dagbladet.

At seieren kom hjemme på Elland Road, gjorde ikke gleden mindre. Leeds har nemlig ikke vunnet hjemme i serien siden 1- 0 over Manchester United 14. september - for 105 dager siden.

- Jeg tror dette varmet fansen også. De har vært trofaste, og de trengte virkelig en hjemmeseier. Slik vi spiller nå, blir det nok flere framover, sier midtbanespilleren.

Enormt press

Presset mot Leeds, og spesielt mot manager Terry Venables, har vært stort denne sesongen.

- Det har vært veldig tøft. Men heldigvis er Terry veldig rutinert, og han har klart å stå imot all kritikken. Nå ser det endelig ut som det har løsnet, sier Bakke.

I går kunne han notere seg for målgivende pasning da supertalentet James Milner (16) - tidenes yngste målscorer mot Sunderland torsdag - scoret sitt andre mål på like mange kamper i Premier League.

- Han her helt utrolig, og kommer til å bli en veldig bra spiller med tida. Målet hans i går var det klasse over.

Fin stikker

Og det har Bakke rett i. Nordmannen slo en fin stikker til Milner, som hoppet over en sklitakling, før han kaldt og rolig satte ballen i hjørnet over Ed de Goey.

Fra før hadde Jonathan Woodgate scoret via hodet til William Gallas.

Nå venter seriekamp mot Birmingham (H) og FA-cupkamp mot Scunthorpe (B).

- I utgangspunktet er det to kamper vi bør vinne, men i fjor røk vi ut mot Cardiff (2- 1), så vi tar ingen ting for gitt, sier Eirik Bakke.

SLO GUTTA FRA LONDON VEST: - Denne seieren var veldig viktig, sier Eirik Bakke (t.v.) etter gårsdagens trepoenger. Her er nordmannen i duell med Chelseas Frank Lampard.