- En utrolig opplevelse

Henrik Bjørnstad imponerte stort med sin tredjeplass i Scandinavian Masters utenfor Stockholm. - Dette var helt rått og en utrolig opplevelse - nå blir det en fest i Stockholm, sier en meget glad Henrik til Dagbladet.

Rundt 30000 tilskuere var til stede på Kungsängen Golf Club da 23-åringen gjorde birdie på det 18. hullet. Henrik gikk 12 under par og var så glad at han tok seg en liten seiersdans sammen med bror og caddie Marius på greenen. Han var heller ikke lei seg over å ha spilt inn i overkant av 800000 kroner.

- Dette betyr mye for sjøltilliten min - for den var på bånn foran turneringen, sier Henrik.

Smakte ekstra godt

Etter lørdagens runde lå Oslo-gutten på femteplass, og gikk for seier i storturneringen. Men Henrik fikk ingen god start på avslutningsrunden. Par, bogey, birdie, dobbelbogey og eagle var hans fem første hull.

- Derfor smakte det ekstra godt med birdie på 18., sier Henrik. - Og da noen av de siste spillerne sviktet, var det synd for dem - men bra for meg.

Henrik har lang erfaring med Scandinavian Masters. Han bodde i Sverige i fem år, fra han var 10- 15.

- Jeg jobbet som funksjonær i 1992, sier Henrik. - Jeg gikk med resultattavle etter en flight og drømte om at jeg en gang skulle få spille i turneringen.

Topp 50 i Europa

Dette var Henriks tredje deltakelse. Første gang klarte han ikke cuten, i fjor havnet han nede på sekstitallet. I går kom han på en delt tredjeplass.

- Er dette din beste prestasjon noen gang?

- Det er litt vanskelig for meg å vurdere andreplassen i Hongkong opp mot dette, men turneringen her er større og det er flere store navn med, sier Henrik.

Med sin imponerende plassering i Scandinavian Masters har Henrik rykket opp blant topp 50 på Order of Merit - pengelista på Europa-touren.

- Det har også vært målet mitt for sesongen, sier Henrik.

Som igjen betyr at han er kvalifisert for Volvo Masters på berømte Valderrama i Spania i november. Dit kommer bare de 50 beste, og de spiller om de helt store pengene.

- Hva skal til for at du skal få være med i Major-turneringene?

- Da må jeg vinne en stor turnering og være blant topp 15, sier Henrik. - Da er jeg automatisk kvalifisert til PGA Championship, US Masters og The Open Championship.

Fortjener en fest

Men nå skal han ta seg litt fri fra turneringer. Henrik syns det passer bra å hoppe over de to neste helgene, men er på plass i Gleneagles Scottish PGA Championship 22. august.

- Jeg er fryktelig glad for mitt comeback i Europa-toppen - dette var et skikkelig adrenalinkick, sier Henrik Bjørnstad. - Nå føler jeg at jeg fortjener en fest.

  • Graeme McDowell gikk sensasjonelt til topps. 23-åringen ble proff i år, og ble rett før turneringen medlem på nettopp Kungsängen. - Jeg hadde aldri sett eller hørt om han før, sier Henrik. Det hadde heller ikke noen andre i Scandinavian Masters. Men unge Graeme sikret seg 2,4 millioner kroner.
ENDELIG TILBAKE: - Jeg er fryktelig glad for mitt comeback i Europa-toppen, sier Henrik Bjørnstad til Dagbladet.