VINNERE: Sarpsborg 08 er vinner i klassen for spesialidrettslag med mindre enn 500 medlemmer i Klubben i mitt hjerte.  Foto: Frank W. Githmark
VINNERE: Sarpsborg 08 er vinner i klassen for spesialidrettslag med mindre enn 500 medlemmer i Klubben i mitt hjerte. Foto: Frank W. GithmarkVis mer

- En utrolig reise

Sarpsborg 08 er vinner av Klubben i mitt hjerte. Berat Jusufi (31) har vært med fra 4. divisjon til Tippeligaen.

(Dagbladet): - Jeg hadde aldri trodd verken jeg eller klubben skulle komme så langt. Spill i Tippeligaen var utenkelig, sier Sarpsborg 08-spiller Berat Jusufi til Dagbladet.

Jusufi kom til klubben i 1995, og var med på sitt første opprykk i 1998. Sparta, som klubben het, rykket opp fra fjerde- til tredjedivisjon.

- Det har vært en utrolig reise, og jeg har vært med på mange opp- og nedturer. Det var ingen som snakket om Tippeliga-spill på den tida, og jeg har opplevd noe få andre kan vise til. Dette er en klubb jeg har blitt glad i, sier Jusufi.

Sarpsborg 08 kan se tilbake på en fantastisk sesong, som endte med 2. plass i 1. divisjon og opprykk til Tippeligaen. Klubben er også klassevinner i Dagbladets kampanje, Klubben i mitt hjerte, og sanket flest stemmer av samtlige av spesialidrettslagene med mindre enn 500 medlemmer.

Fire klubbnavn
Jusufi mener det ikke er tilfeldig at blåtrøyene er populære.

- Vi er en folkelig klubb, og framstår som åpne. Det tror jeg er grunnen til at folk liker klubben og støtter oss. Mange føler tilhørighet og vil være en del av den. Samtidig tror jeg den sportslige oppturen i år har bidratt til positivitet, sier han.

SARPSBORG-JUBEL: Berat Jusufi og resten av Sarpsborg feirer opprykket. Foto: Frank W. Githmark
SARPSBORG-JUBEL: Berat Jusufi og resten av Sarpsborg feirer opprykket. Foto: Frank W. Githmark Vis mer

31-åringen har opplevd at klubben i sitt hjerte har byttet navn tre ganger. Fra IL Sparta, til FK Sparta Sarpsborg, og deretter fra Sarpsborg Sparta FK til Sarpsborg 08 FF.

- Høydepunktet er definitivt opprykket til Tippeligaen i 2010. Da hadde jeg aldri spilt i eliteserien, og det var stort å oppleve etter så mange år i samme klubb, sier Jusufi.

- Stort
Forsvarsspilleren takker supporterne for støtten.

- At vi vinner «Klubben i mitt hjerte» er stort. Det betyr mye, og det er tross alt publikum og supportere som gjør fotballen interessant. Vi kan se tilbake på et fint år, og målet var hele tiden å rykke opp til eliteserien. Det klarte vi, og nå ser vi fram til en ny sesong, sier mannen som har spilt i Norges fem øverste divisjoner.

- Det er mange som legger ned mye arbeid for at klubben skal lykkes, og jeg er glad jeg har mulighet til å være en del av Sarpsborg 08, fortsetter han.

Jusufi skrev tidligere i november under en ny ettårskontrakt med klubben.

Sarpsborg vant Klubben i mitt hjerte-klassen foran Haugaland FK, en vestlandsklubb som rykket opp fra 6. divisjon i år. På tredjeplass kom Luka FK.

De andre klassevinnerne er Andenes IL, Rosenborg BK, Forus og Gausel IL, TØH Sportsklubb og TØH Bedriftsidrettslag.