LUFTENS BARON: Stephen Caulker kunne gå inn 1-0 ledelsen helt på tampen av første omgang. Cardiffs første mål siden Kenwyne Jones scoret mot Norwich i starten av februar. Da hadde ikke Cardiff scoret på 445 minutter. Midtstopperen la også på til 2-1 i andreomgang. AFP PHOTO / GEOFF CADDICK
LUFTENS BARON: Stephen Caulker kunne gå inn 1-0 ledelsen helt på tampen av første omgang. Cardiffs første mål siden Kenwyne Jones scoret mot Norwich i starten av februar. Da hadde ikke Cardiff scoret på 445 minutter. Midtstopperen la også på til 2-1 i andreomgang. AFP PHOTO / GEOFF CADDICKVis mer

- En utrolig viktig seier

Solskjær var storfornøyd etter at midtstopper Caulker reddet dagen med to mål i 3-1 seieren over Fulham

• Cardiff 3-1 Fulham (1-0)

CARDIFF (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær kunne endelig juble etter tre livsviktige poeng i bunnstriden med en 3-1 seier over Fulham. 

Er dette din beste dag som manager for Cardiff?

- Det er vanskelig å rangere de, men dette var en utrolig viktig seier. En stor kamp for begge klubbene, der vi trakk det lengste strået, sa Solskjær til Dagbladet på pressekonferansen etter kampen. 

Etter et gjesp av en førsteomgang fikk Solskjærs mannskap endelig hull på byllen rett før pause. En frisk Craig Noone fikk ballen innenfor 16-meteren og sendte inn et hardt innlegg foran keeper.

Ballen gikk via et Fulham-ben og landet plutselig hos midtstoppen Stephen Caulker som enkelt kunne gå ballen inn i mål. 1-0 for Cardiff ga de et perfekt utgangspunkt for andreomgang. Cardiffs første scoring på 445 minutter til en enorm lettelse for hjemmepublikummet. 

- Vi har hatt mange kamper der vi har følt at vi hadde fortjent poeng, og mangelen på resultater gjør noe med mentaliteten til spillerne. Men en seier som i dag, spesielt måten vi gjør det på når vi slipper inn utligningen og klarer å komme tilbake i kampen, fortsatte Solskjær. 

Fartsfylt andreomgang Det var et skikkelig bunnoppgjør, hvor ingen av lagene hadde råd til å tape. To nordmenn startet kampen og begge var å finne i forsvarsfireren til London-laget med Brede Hangeland og John Arne Riise. 

Utligningen for Fulham kom etter 60 minutters spill da en corner fra John Heitinga fant Lewis Holtby i boksen. Midtbanespilleren, som gikk fra Tottenham denne sesongen, kunne enkelt sette inn 1-1 til bortesvingens ekstase.

Cardiff-jubel Men Cardiff skulle reise seg etter snaut 70 minutter da et fullsatt Cardiff City Stadium nok en gang fikk ferten av scoring. En perfekt slått corner fra Noone fant Caulker i feltet som på bakerste stolpe kunne stange inn sitt andre for kvelden. 

Kun tre minutter senere kunne Cardiff sette inn sitt tredje. Kim Bo Young ble sablet ned av en Fulham-spiller på midtbanen, men anført av Fabio valgte vertene å fortsette spillet med koreaneren sittende på gressmatta. Innlegget fra høyre fant Frazier Campbell inne i boksen som kriget inn 3-1 målet. Det kunne se ut som et selvmål av Fulham og Sascha Reither ble kreditert den tvilsomme æren.

Seieren betyr at Cardiff nå er likt på poeng med West Bromwich som tidligere tapte 3-0 mot Manchester United. Laget fra West Midlands holder seg likevel over streken med bedre målforskjell enn waliserne.

Riise ble byttet ut til pause til fordel for Alexander Kacaniklic. 

— Vi var ett mål bak og vi ønsket en spiller med flere offensive kvaliteter, begrunnet Fulhams ferske trener. 

Hele fire nordmenn var i aksjon i oppgjøret. Mads Møller Dæhli og Magnus Wolff Eikrem fikk sjansen som innbyttere, mens Riise og Hangeland startet begge kampen for Fulham. 

SJEFEN PÅ PLASS:Cardiffs eier Vincent Tan og styreforman Mehmet Dalman fikk endelig noe å juble for i Cardiffs utrolig viktige 3-1 seier over Fulham. REUTERS/Rebecca Naden
SJEFEN PÅ PLASS:Cardiffs eier Vincent Tan og styreforman Mehmet Dalman fikk endelig noe å juble for i Cardiffs utrolig viktige 3-1 seier over Fulham. REUTERS/Rebecca Naden Vis mer