- En uvanlig hard tempoetappe

Hushovd måtte svi av mye krutt i Tour-åpningen.

BRUKTE KREFTER: Thor Hushovd fikk ingen billig reise gjennom  15,5 kilometer med temposykling i Monaco.
Foto: Heiko Junge / SCANPIX .
BRUKTE KREFTER: Thor Hushovd fikk ingen billig reise gjennom 15,5 kilometer med temposykling i Monaco. Foto: Heiko Junge / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||MONACO/OSLO (Dagbladet.no): Thor Hushovds virkelige Tour de France-eventyr begynner egentlig ikke før i morgen.

15,5 kilometer med kupert temposykling i Monaco kan ikke sies å være blant Cervelo-rytterens sterkeste sider, og derfor var det ingen grunn til å forvente seg noen ønskereprise av prologseieren fra 2006.

I stedet endte det med en lite minneverdig 120. plass over to minutter bak suverene Fabian Cancellara fra Team Saxobank og Sveits på noe som var langt fra en toppdag for Grimstad-gutten.- Jeg har følt meg bedre - jeg skal innrømme det. Det var en uvanlig hard tempo, sier Hushovd til Dagbladet, som i likhet med de andre spurtkanonene først og fremst tenkte på morgendagens etappe fra Monaco til Brignoles.

Det var imidlertid ikke til å unngå at de første 7,5 kilometerene på dagens tempo opp til toppen Côte de Beausoleil ble en kraftanstrengelse.

- Ja, vi har brukt mye krefter. Jeg ga ikke alt, men nesten, sier Hushovd til Dagbladet.

Morgendagen byr på fire kategoriserte stigninger og er i så måte ingen gratisreise inn til målbyen Brignoles. Allikevel tror Hushovd at spurtlagene har nok kjørestyrke til å holde feltet samlet til finalen.- Den er ganske kupert. Den går rett opp i fjellene over Monaco, men jeg håper og tror på en massespurt, understreker Hushovd. Cancellara-seier positivt for ThorNordmannens personlige trener, Atle Kvålsvoll, mener at Cancellaras favorittseier gagner Hushovd, Cavendish, Boonen og de andre spurternes sjanser til å ta etappeseire den første uka, ettersom Bjarne Riis garantert vil få laget sitt til å jobbe steinhard for å beholde den gule trøya inn mot Pyreneene.- Jeg tror for eksempel ikke Astana ville ha brukt mye krefter på å forsvare trøya den første uka, og da ville sjansen for brudd ha vært større, sier Kvålsvoll til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer