Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«En uvøren og uraffinert arbeiderklassegutt»

United-spiss om Wayne Rooney.

PÅ PRAHA-BESØK: Wayne Rooney og kona Coleen ble knipset på vei inn til en nattklubb i Praha mandag kveld. Foto: AFP/DAVID MALIK/BLESK
PÅ PRAHA-BESØK: Wayne Rooney og kona Coleen ble knipset på vei inn til en nattklubb i Praha mandag kveld. Foto: AFP/DAVID MALIK/BLESK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Wayne Rooney har vært under hardt press de siste ukene.

Nå får England-spissen høre det fra en av sine egne i Manchester United.

Uniteds spisstalent Federico Macheda har gitt 24-åringen et lite smigrende stempel i et intervju med den italienske avisa Gazzetta dello Sport.

19-årige Macheda brukte slanguttrykket «coatto» fra hjembyen Roma på Rooney, og er oversatt slik av nyhetsbyrået Reuters:

- Rooney er en flott person, og han gir meg alltid råd. Men han er også en enkel arbeiderklasseaktig og vulgær.

Det er imidlertid en oversettelse som drar begrepet «coatto» for langt, ifølge den italienske The Times-journalisten Gabriele Marcotti. Han mener Macheda, som i likhet med Rooney, kommer fra en typisk arbeiderklassebakgrunn, forsøker å si at engelskmannen er en litt «uvøren, uraffinert arbeiderklassegutt», som ham selv.

Campingvogn-video Den siste delen av Machedas beskrivelse kan minne om rollen Rooney spilte, med skjegg i en campingvogn, i en Nike-reklamefilm før VM-sluttspillet i Sør-Afrika i sommer.

Macheda er i Italia med landets U21-landslag denne uka. I United debuterte han som 17-åring, og ifølge manager Alex Ferguson er spissen så stinn av selvtillit at han gjerne kjefter på eldre United-spillere under trening i Manchester.

NÅDELØS: Federico Macheda liker personen Wayne Rooney, men virker ikke like glad i spissens personlige stil. Foto: AFP/ANDREW YATES
NÅDELØS: Federico Macheda liker personen Wayne Rooney, men virker ikke like glad i spissens personlige stil. Foto: AFP/ANDREW YATES Vis mer

Nå spørs det om han får kjenne på Fergusons beryktede hårføner ved returen til England. I samme Gazetta-intervju forteller spissen med tilnavnet Kiko at han ikke ønsker å bli leid ut fra United.

- Jeg vil forbedre meg i Manchester, når jeg blir mer moden kan jeg ta nye valg. Ryktene om Lazio gleder meg, men jeg tror ikke jeg skal dit, sier Macheda.

Vraket av Coca Cola For Rooney er Macheda-uttalelsene ikke akkurat det han trenger, hans renommé er allerede tilsmusset nok til at Coca Cola har vraket ham fra en reklamekampanje.

Ikke bare ble han avslørt som stamkunde hos en prostituert i Manchester, med påfølgende trøbbel hos kona Coleen. Han har også underprestert i Manchester United-trøya, mens han samtidig sleit med en ankelskade.

Rooney har de siste dagene vært på ferie i Tsjekkia med sin kone, før han slutter seg til det engelske landslaget som møter Montenegro tirsdag.

REKLAME: Rooney stilte opp i en reklamefilm, som fallert fotballspiller, før VM. Foot: Nike
REKLAME: Rooney stilte opp i en reklamefilm, som fallert fotballspiller, før VM. Foot: Nike Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!