- En vanskelig dag på jobben

Ryggen-mot-veggen-kamp for City.

• Manchester City Liverpool 0-0

(Dagbladet.no): Manchester City og Liverpool er to av lagene som gjør færrest feil i Premier League. Derfor slo det ikke ned som noen nyttårsbombe at ettermiddagens oppgjør på City of Manchester Stadium ble en målfattig affære.

For det var grovarbeidere som Richard Dunne og Jamie Carragher, og ikke offensive stjerner som Elano og Fernando Torres som stod frem som banens giganter.

Likevel hadde Liverpool muligheter til å vippe toppkampen i sin favør og dermed påføre City lagets første hjemmetap denne sesongen. Rafa Benitez fortviler over misbrukte sjanser.

– Vi er ganske frustrerte siden vi hadde masse sjanser, spilte bra og hadde ballen mye. Jeg er fornøyd med laget, men skuffet over resultatet, sier Benitez til BBC etter kampen.

Vertene hadde den fulle hyre med å forsvare seg, og Darius Vasell forble en ensom ulv på topp i de fleste av de 75 minuttene han spilte. Sven Göran Eriksson medgir at laget hans ikke skapte all verden, men gir velfortjent honnør for god defensiv jobbing.

– Jeg synes vi forsvarte oss veldig bra. Når man spiller som vi gjorde mot et lag mot Liverpool, kan man ikke være skuffet over uavgjort, men jeg er ikke 100 prosent fornøyd, fordi vi ønsket å vinne kampen, sier City-manageren til BBC. 

-Vanskelig dag 

DEFENSIVT SPILL I VERDENSKLASSE: Manchester City-kaptein Richard Dunne leverte defensive prestasjoner i toppklasse på løpende bånd og var banens gigant. Foto: AP/Scanpix
DEFENSIVT SPILL I VERDENSKLASSE: Manchester City-kaptein Richard Dunne leverte defensive prestasjoner i toppklasse på løpende bånd og var banens gigant. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Midtstopper Richard Dunne innrømmer at det var nok av forefallende arbeid på «kontoret» i dag, men City-kapteinen utførte jobben med bravur.

– Det var en vanskelig kamp. Liverpool har fått kritikk fra enkelte som sier at de ikke er i sin beste form, men de viste i dag hvor gode de er. Heldigvis har vi jobbet hardt med forsvarsarbeidet i det siste, og det betalte seg i dag, sier Dunne ifølge Manchester Evening News.

Feilfri førsteomgang 

Likevel tok det mer enn en hel omgang fotball før det virkelig ble skapt noen virkelige farligheter foran noen av målene.

Fra første spark på ballen var det høyt tempo og oppofrende defensiv jobbing, og første omgang var et studie i tilnærmelsesvis feilfritt forsvarsspill fra begge lag. Posisjonering og timinger i taklinger var uten plett og lyte.

Kampens første og eneste gule kort kom faktisk ikke før i det 85. minutt da en småfrustrert Fernando Torres viste knottene i en duell med Micah Richards. 

Stort Liverpool-press

Mens Manchester City er ligaens beste hjemmelag, er Liverpool det beste bortelaget. Annenomgang viste flest eksempler av det siste. Det var nemlig Liverpool som stod for underholdningen.

- En vanskelig dag på jobben

Fernando Torres kunne, og burde fått mer ut av to store muligheter han fikk rett etter pause.

Først viste Aurelio gode servitøregenskaper på Liverpools venstreside da han tok seg ned mot dødlinja og slo lavt inn foran mål. Dirk Kuyt hoppet over ballen og lot innlegget passere til en bedre plassert Torres.

Men fra seks meter fikk ikke spissmakkeren noe dreis på avslutningen, og Joe Hart i City-målet kunne fange opp ballen på enkelt vis.

Mens reprisene av sjansen fortsatt rullet, var Torres på farten igjen. En presis ball fra Gerrard ble løftet inn i bakrommet, og den lynraske spanjolen rykket seg fri fra City-forsvaret.

En utrustende Hart klarte imidlertid å stresse Torres såpass at ballen trillet til side for mål.

Kapteinen stod fram

Liverpools press for et ledermål avtok ikke utover i omgangen, og sjansene ble flere og flere jo nærmere kampuret nærmet seg 90 minutter. Og når ikke Joe Hart stod i veien, tok  Dunne kapteinsansvar.

Fem minutter før slutt gikk Dirk Kuyt til værs og headet ballen kraftfullt mot mål. Hart var på ballen, men klarte ikke å avverge. Lærkula var på god vei mot nettmaskene da Dunne dukket opp med en lang tå og fikk klarert.

Også da Youssi Benayoun fikk ballen i gunstig scoringsposisjon bare minutter senere, kom City-kapteinen susende inn fra ingen steder og taklet israeleren i akkurat rett øyeblikk.

Dermed endte det med ett vunnet poeng for City og to tapte poeng for Liverpool, og Rafa Benitez\' mannskap er garantert ikke fornøyde med nok et lite tilbakefall i kampen om seriegullet.

PS! John Arne Riise tilbragte hele kampen på innbytterbenken.

FRUSTRERT:</B> Rafa Benitez fortviler over at laget hans ikke omsatte sjanser i mål mot Manchester City.
DISIPLINERTE: Dietmar Hamann og Manchester City jobbet knallhardt for å holde Dirk Kuyt og Liverpool til 0-0.
<B>MISBRUKTE MULIGHETEN:</B> Fernando Torres fikk to feite sjanser i begynnelsen av annenomgang, men klarte ikke overliste Joe Hart.