Øyvind Alsaker:

- En vanskelig situasjon

Fotballkommentator Øyvind Alsaker tror resten av Ole Gunnar Solskjærs trenerteam forsvinner etter hvert.

OVERRASKET: Før sesongen hadde ikke Øyvind Alsaker trodd at Solskjær skulle få sparken. Foto: TV 2.
OVERRASKET: Før sesongen hadde ikke Øyvind Alsaker trodd at Solskjær skulle få sparken. Foto: TV 2. Vis mer
Publisert

Søndag kom meldingen om at Ole Gunnar Solskjær var ferdig som manager i Manchester United.

Deretter ble det bekreftet at Michael Carrick (40) fra Solskjærs trenerteam tar over Manchester-klubben midlertidig.

Det er likevel uvisst hvor lenge 40 åringen vil ha ansvaret, og klubben skal være ute etter å signere en midlertidig manager før slutten av sesongen.

Lokalavisa Manchester Evening News reagerte på at det bare er Solskjær fra trenerapparatet som må gå. Normalt slår assistenttrener og resten av trenerteamet følge når det kommer endringer i managerstolen.

- Det handler vel om at ingen så denne komme. Ingen hadde spådd at Solskjær skulle få sparken nå før sesongen. Nå har de havnet i en vanskelig situasjon, og det er ingen managere som kan gå rett inn den, virker det som, sier TV 2s Øyvind Alsaker til Dagbladet.

SIER FARVEL: Tidligere manager for Manchester United Ole Gunnar Solskjær sier hadet til klubben etter å ha fått sparken. Video: Twitter / Manchester United Vis mer

- Blir veldig spennende

Trenerne Mike Phelan, Kieran McKenna, Martyn Pert og Eric Ramsay blir etter rapportene å dømme værende på Old Trafford inntil videre. Mens Michael Carrick som tidligere nevnt tar over midlertidig for Solskjær.

- De kjører på med en midlertidig løsning. Det er kamp på tirsdag kveld mot Villarreal i Champions League, så det er nok en faktor. Det virker som det trenerteamet skal få noen kamper før det ansettes en manager som skal sitte ut sesongen, forteller Alsaker.

- Etter sesongen skal det vel komme en langsiktig løsning inn, sier han videre.

- Hva tenker du om Uniteds plan?

- Hvis det ikke finnes noen kandidater de har troen på, så er det vanskelig å gi en annen kandidat en lengre kontrakt. Sånn sett er det logisk at de bruker tid, men med denne løsningen er det vanskelig å se for seg en god sesong for United.

Alsaker mener det blir spennende å se hvordan Carrick gjør det og hvordan responsen vil bli fra spillerne.

- Carrick, Phelan, McKenna, Pert og Ramsay fra Solskjærs team forsvinner nok ut etter hvert. De var en del av Solskjærs regime, så den nye kandidaten har nok egne ønsker og vil bygge et eget team. Da blir det nok lagt en ny kabal, så det blir veldig spennende.

TATOVERING: En supporter benyttet den spesielle anledningen til å gjøre noe litt utenom det vanlige. Video: Henrik Ljosland Vis mer

- Slående

Manchester Evening News-journalist Samuel Luckhurst skrev det aldri kom til å bli en stor trenerutvandring.

- Det er slående at Solskjær er den eneste som drar, skriver Luckhurst på Twitter.

United-kjenner Mark Ogden, som jobber for ESPN, skriver at Solskjær skal ha takket nei til å endre på trenerapparatet, til tross for at noen spillere stilte spørsmål ved metodene som ble brukt på trening og taktiske disposisjoner.

Michael Carrick hadde ingen anelse om at han ville bli tilbudt jobben som midlertidig trener i Manchester United før han kom på treningsanlegget Carrington i går.

- Jeg visste ingenting før det, forteller han på mandagens pressekonferanse.

- Jeg snakket med Ed Woodward og Ole Gunnar Solskjær. Det ble hektisk med å organisere treninga. Jeg snakket med spillerne. Men alt tatt i betraktning, så gikk det bra. Alle tok det med klasse, sier Carrick.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer