Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- En våt drøm for alle som elsker fotball

Zlatan vs Eto'o, Barca mot Inter i kveld.

MØTER GAMLEKLUBBENE: To av verdens beste spisser, Samuel Eto'o og Zlatan Ibrahimovic, har mye å bevise i kveldens kamp. Foto: AFP/LIU JIN/JOSEP LAGO
MØTER GAMLEKLUBBENE: To av verdens beste spisser, Samuel Eto'o og Zlatan Ibrahimovic, har mye å bevise i kveldens kamp. Foto: AFP/LIU JIN/JOSEP LAGO Vis mer

|||•  Livestudio kl. 20.45: Følg og diskuter åtte kamper

(Dagbladet.no): Mer enn to giganter kolliderer når det spilles Champions League i Milan i kveld.

Det er Inter mot Barcelona. Det er Samuel Eto'o mot Zlatan. Og Jose Mourinho mot Pep Guardiola.

- Det er en våt drøm for alle som elsker fotball. Det er den første kampen, og Inter fikk hjemmekamp. Det kan ikke bli større enn dette i europeisk fotball, sier Canal Plus-kommentator Per-Jarle Heggelund til Dagbladet.

Han kommenterer hver eneste Serie A-runde og mener den italienske ligaen er suveren, på tross av at det var Barcelona som gikk til topps i Champions League i Roma i mai.

GAMLE TRAKTER: Barcelona-spiss Zlatan Ibrahimovic trente på sin gamle bane i Milano går. Foto: REUTERS/Paolo Bona
GAMLE TRAKTER: Barcelona-spiss Zlatan Ibrahimovic trente på sin gamle bane i Milano går. Foto: REUTERS/Paolo Bona Vis mer

Italiensk estetikk
- Jeg er programforpliktet til å si at Serie A er best. Det er mitt valg. Nå vant Barcelona Champions League, de er regjerende mestere. Men estetisk er Serie A i en klasse for seg. Det går på underholdnings- verdien og det som blir levert av samtlige 20 lag, sier Heggelund.

Den største kampen i kampen handler om Eto'o mot Zlatan, der Barcelona ga bort den kamerunske målmaskinen og betalte 400 ekstra millioner på toppen for å få napp på Zlatan.

- Hvem gjorde det beste kjøpet i Eto'o/Zlatan-handelen?

- Det er Inter. Ikke snakk om noe annet, med så mye penger. Eto'o passer Inter bedre, det er mye mer fart i Inter nå. Det var en drøm for Inter.

Zlatan er neppe helt enig, i italiensk presse før avspark har svensken skapt store overskrifter ved å ta æren for Inters tre strake seriegull.

- Klubben hadde gått mange år uten å vinne noe, og så vant vi ligaen tre år på rad. Jeg fikk laget til å vinne igjen, sier Zlatan ifølge The Independent.

Zlatan hysjet på fansen
Inter-ving Mancini svarte slik:

- Inter har eksistert i mer enn 100 år, de vant et par pokaler før han dukket opp.

Ifølge Milan-avisa Il Giornale vil Zlatan bli møtt med taushet på Guiseppe Meazza i kveld. Glemsel og ignoranse sårer mest fra Curva Nord - der de mest innbitte sitter.

- Han fortjener ikke mer. Vi kommer til å lage et banner, men vi skal ikke pipe. Han kunne spart seg for endel ting, han oppfører seg som en leiesoldat, sier en Ultras-leder.

- Hvor viktig er denne kampen for Zlatan?

- Zlatan var hovedpersonen i overgangen. Han hysjet på Inter-fansen da de møtte Lazio i vår, forholdet var ikke det beste. Og han har vært sleivete i ordbruken. Fokuset ligger mest på Zlatan, men begge spillere vil vise den andre klubben hva de går glipp, sier Heggelund.

Han andre er Eto'o, og han forstår fortsatt ikke hva Barcelona-trener Pep Guardiola mente da han solgte spissen fordi han ikke hadde «rett følelse» for ham.

- Han står fritt til å velge hvem han ønsker å jobbe med, men dette kunne vært ordnet på en annen måte, sier Eto'o.

Inter komplett
Canal Plus-kommentatoren tro Eto'o og Inter tar tre viktige poeng i kveld.

LYNRASK: Her scorer Samuel Eto'o for Inter mot Parma sist helg. Foto: REUTERS/Alessandro Garofalo
LYNRASK: Her scorer Samuel Eto'o for Inter mot Parma sist helg. Foto: REUTERS/Alessandro Garofalo Vis mer

- Inter vinner. De er et mye sterkere lag nå enn i forrige sesong. De har mistet Zlatan, men har fått inn fem verdensspillere: Lucio, Motta, Milito, Schneider, Eto'o. Nå er Mourinhos bygging av Inter komplett. Dette er det laget han ville ha.

Mye tyder på at flere Barca-spillere heller ikke ivret for at Eto'o skulle dra fra Katalonia.

- Han er ekstremt bevegelig, han går på løp konstant. Han stopper aldri, sier Gerard Pique.

- Uforutsigbar, lynende rask og dødelig foran mål, sier keeper Victor Valdes.

Barcelona-stjernen Xavi sier rett ut at han alltid har vært svak for Eto'o.

- Han er rett og slett en av de beste spissene som noensinne har vært innom denne klubben.

Eto'o sier han fortsatt er venner med eks-lagkameratene.

KOMPLETT INTER-LAG: Heggelund mener Jose Mourinho har alt han ønsker seg i Inter-stallen. Foto: AFP/FABIO IONA
KOMPLETT INTER-LAG: Heggelund mener Jose Mourinho har alt han ønsker seg i Inter-stallen. Foto: AFP/FABIO IONA Vis mer

- Da jeg dro var de mine venner. Jeg snakker fortsatt med flesteparten av dem. Det var aldri noe problem. Alt slik prat er løgner, sier kameruneren.

Hånlatter
Heggelund mener begge kveldens lag er kapable til å vinne Champions League.

- Absolutt. Jeg sa allerede i juni at Inter vinner Champions League denne sesongen. Jeg ble møtt med hånlatter, men jeg står på det. Jeg tror det er Inter sin tur. Jeg tror de møter Chelsea i finalen.

ZLATAN-BANNER: Inter-fansen sier det med bannere. Her omtales Milan-fansen og Kaka i mindre pene ordelag. Foto: AFP/DAMIEN MEYER
ZLATAN-BANNER: Inter-fansen sier det med bannere. Her omtales Milan-fansen og Kaka i mindre pene ordelag. Foto: AFP/DAMIEN MEYER Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling