- En vekkelse av det sovende dyret Liverpool er

Optimismen er stigende, men avventende, blant Liverpool-fansen dagen derpå.

SENKET CHELSEA: Fernando Torres og Liverpool-spillerne feirer spanjolens andre scoring i går. Foto: AP Photo/Martin Rickett/PA Wire
SENKET CHELSEA: Fernando Torres og Liverpool-spillerne feirer spanjolens andre scoring i går. Foto: AP Photo/Martin Rickett/PA WireVis mer

(Dagbladet): Fernando Torres' to scoringer var nok; Liverpool slo serieleder Chelsea på Anfield i går ettermiddag.

The Kopite-redaktør Torbjørn Flatin var ringside i går, og etter en miserabel sesongstart beskriver han stemningen blant fansen som stigende, men avventende.

- Det er en en vent og se-stemning på grunn av de nye eierene som er i ferd med å omstrukturere klubben. Vi tar ikke av bare fordi vi slår ligamesterne og ligalederne, men det var en veldig positiv opplevelse i går, sier Kopite-redaktøren til Dagbladet.

- Hva gledet deg mest?

- Først og fremst var at det var en skikkelig laginnsats. Godt å se at de gikk sterkt ut, pressa høyt og jobba sammen. Det var annerledes enn fra tidligere kamper denne sesongen. Alle gjorde jobben sin og Torres scora to fantastiske mål som utgjorde forskjellen, sier Flatin.

Forfatter og Liverpool-supporter, Joachim Førsund, mener også at det ikke er noen grunn til å ta av.

- Det var et litt svekka Chelsea i går, og i de siste timene før kampstart i går kom det en følelse av at vi kunne vinne dette. Det pleier som regel alltid å komme litt før kampstart blant supporteren, sier forfatteren til Dagbladet.

X-faktor - På mange måter er det X-faktoren til Liverpool, og har vært det lenge. Den følelsen siver plutselig inn og skaper en optimisme blant supporterne. Det tar litt knekken på motstanderne, og gir laget en ekstra løft. Champions League-finalen mot AC Milan er et godt eksempel på det.

Til tross for fire seiere på rad er Førsund fremdeles skeptisk til Liverpool-manager Roy Hodgson.

- Pessismen jeg pleier å føle før kamp vil være der mot Wigan på onsdag akkurat som den pleier å være, sier Førsund.

- Hodgson virker som en allright manager, men min Hodgson-skepsis har ikke lagt seg. Chelsea-seieren var mer en vekkelse av det sovende dyret Liverpool er. Klubben er et monster som er større enn Hodgson og eiere, mener Førsund.

Gleder og gruer seg over Lucas Flatin gledet seg over den tidvis utskjelte midtbanespilleren Lucas Leiva som var blant banens beste i går.

- Han har hatt en herlig fremgang gjennom hele sesongen. Det virker som om han har banka Poulsen ut av laget, og det er vel fortjent. Lucas har fått mye kritikk, men har stått rakrygget og jobba med seg selv. Nå presterer han, og det er godt å se, sier Flatin.

Førsund er ikke enig.

- Hvis for eksempel Steven Gerrard spilte slik Lucas gjorde i går ville man sagt at han ikke spilte en spesielt god kamp. Lucas hadde en helt middels kamp i går, og jeg forandret ikke mitt syn på ham. Han kan vi godt selge, sier Førsund.

Nevnte Christian Poulsen har ikke imponert noen på Merseyside.

- Ikke vist noe som tyder på at han holder Liverpool-kvalitet. Det har vært veldig negativt, synes jeg. Han er jo en spiller som har slitt de siste åra, og det han har vist så langt er rett og slett ikke bra nok, sier Flatin.

Førsund er også lite imponert over den danske midtbanespilleren.

- Fullstendig uforståelig kjøp.

- Det sies at det eneste som er verre for Liverpool enn en blakk Hodgson er en Hodgson med masse penger, sier Førsund.

SKEPTISK: Forfatter Joachim Førsund er skeptisk til Roy Hodgson. Foto: REUTERS/Phil Noble
SKEPTISK: Forfatter Joachim Førsund er skeptisk til Roy Hodgson. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer