Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- En vekkerklokke for svensk fotball

Svenskene er flaue over Royal League.

(Dagbladet.no): De norske lagene er overlegne i Royal League.

Derfor er det dagen derpå-stemning i svenske medier etter at både de nybakte seriemestrene Malmø, og Stockholmsklubben Djurgården fikk så hatten passet i Royal League i går.

Djurgården tapte 3-1 for Vålerenga, mens Malmø reiste hjem fra Bergen med 4-1 i sekken.

- Vi får lære av dette. Det er en vekkerklokke for svensk fotball. Vi må spille mer agressivt og aktivt, sier Malmøs trener Tom Prahl ifølge Aftonbladet.

Prahl var svært imponert over tabelltreeren i Norge. Men det er helt andre ting som dominerer de danske og svenske avisene i dag. Bråket etter kampene i Oslo og København er en skamplett for skandinavisk fotball.

«Her skjemmer de svenske tilhengerne seg ut», skriver Expressen, og bringer den lite hyggelige nyheten om at mellom 30 og 40 svensker ble arrestert etter tumultene i den norske og danske hovedstaden.

I Oslo startet bråket allerede inne i Vallhall da Djurgården-supportere kastet bengalske lys på banen. Etter kampen gikk mellom 30 og 40 fans amok ved Oslo S.

I København gjorde IFK Gøteborgs fans stadiumet om til en «krigssone», skriver danske Ekstrabladet. Også her ble et titalls svensker arrestert etter kampen.

SENKET DJURGÅRDEN: Steffen Iversen scoret to, og nordmannen er toppscorer i Royal League med fire mål på tre kamper.
BLE FOR LETTE: Malmø ble rundspilt av Brann.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media