- En veldig bra sjanse

Sier kusken bak Dagbladets V65-banker. Og nå vil han ut i Europa med stjernehesten.

(Dagbladet.no): Lørdag tok Kristian Malmin sin kuskeseier nummer 100 med  S.J.s Gold i V75 i Bergen. I høst vil den framgangsrike rogalendingen ut i Europa med sitt eget stjernetalent.

Den svenske sølvdivisjonen på Åby-banen ved Gøteborg om tre uker og seinere et storløp i Italia er neste ambisjon.

Men aller først skal han forsvare Dagbladets bankervalg Lass Fenomen i kveldens V65 på Bjerke. Kusken i hvitt og blått ser lyst på kveldens oppgave.

- Sporet er fint, og Lass Fenomen har en veldig bra sjanse. Jeg tror vi får tet fra andresporet og at vi blir værende der til mål er passert, sier Malmin til Dagbladet.no.

Her kan du klikke deg inn og kjøpe kveldens V65-kupong satt opp av Dagbladet.nos travekspert Bengt Berg. Han gir deg også vurderinger av hver eneste hest som starter i kveld.

Lass Fenomen har holdt en imponerende lang formkurve med seks seire på 12 starter i år og sju av 19 i fjor.

- Forklaringen er at han har holdt seg frisk og at vi dermed har fått trent etter planen. Og dessuten er Lass Fenomen en veldig klok hest med evne til å kjempe når det gjelder, påpeker Malmin om folkebankeren i V65-5.

Luring fra Leangen

 SÅ LETT:  vant Lass Fenomen sist hesten startet på Bjerke 27. juni i år. Kusk Kristian Malmin prøver å stagge kveldens V65-banker tross på rekordnotering 1,13,0a/1609 meter. På flere lengders avstand har Gatemouth Brown/Geir Vegard Gundersen nok med å bli tredje på 1.13,4. Foto: hesteguiden.com
SÅ LETT: vant Lass Fenomen sist hesten startet på Bjerke 27. juni i år. Kusk Kristian Malmin prøver å stagge kveldens V65-banker tross på rekordnotering 1,13,0a/1609 meter. På flere lengders avstand har Gatemouth Brown/Geir Vegard Gundersen nok med å bli tredje på 1.13,4. Foto: hesteguiden.com Vis mer

Han har sjanse til å ta sin seier nummer 101 allerede i V65-2. Der får han sjansen bak den ukjente Leangen-hesten Tronstufina, som gjorde et sterkt come back på hjemmebane for to uker siden etter halvannet års pause.

Med amatørkusk vant Tronstufina fra tillegg etter løp i tredjespor og dødens det meste av løpet. I kveld står hesten på strek.

- Jeg kjenner ikke hesten, men har snakket med treneren. Han sier at hun kan ”en del bedre” enn rekorden på 1.33,0 fra sist og at kveldens sprintdistanse er en fordel.

Outsider er den rette betegnelsen, mener Malmin, som ikke ser store vinnersjanser med de andre hestene han kjører i kveld.  

Sjanser på Jarlsberg og i V75

Fram mot Derby-helgen tipser han om to-tre andre gode vinnersjanser med hester fra stallen til trener Trond Anderssen - Malmins arbeidsgiver utenfor Hønefoss.

- D\'or D\'anou i V5A-3 har aldri vunnet, men har utviklet seg veldig fint i det siste. Jeg tror den første seiren kan komme fredag.

- Lørdag har jeg også en fin sjanse med Nangilima i V75-2 på Bjerke. Fra førstesporet kan få tet og lede helt inn. Den hesten er både sterk og travsikker. Og søndag på Bjerke har Hans Christian Holm en fin sjanse til å vinne med stallens Towanda i 5. løp. Hesten har kjempeform, det beviste hun jo på Bjerke sist, sier kveldens bankerkusk Kristian Malmin.

KVELDENS LURING: Langveisfarende Tronstufina er kveldens luring i V65-2, også med Kristian Malmin som kusk. Her tar hesten en overbevisende seier i sitt come back på Leangen 13. august, halvannet år etter forrige start. Eieren, Amatøren Ole Petter Sjøholt kusket den gangen.