Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- En veldig god læringsarena

Brann bruker UEFA-cup til Champions League-trening.

BERGEN (Dagbladet.no): Branns europacup-ambisjoner for sesongen 2007-2008 fikk i går to solide skudd for baugen fra Leon Osman og Victor Anichebes føtter.

Men det ligger nye og større muligheter foran suksesshungrige bergenserne i en ikke så altfor fjern fremtid:

- Handler om å skape trygghet

Champions League er selve gullkalven i internasjonal klubbfotball, og Brann har en alle tiders mulighet til å bli ett av 32 lag som får lov til å danse rundt den kommende september.

Da er det godt å ha forsøkt seg mot lag som Everton, en motstander som kan være representativ for høyden på det siste kvalifiseringshinderet til pengebingen som har vært med på å gjøre Rosenborg til Norges mest likvide idrettslag.

- Det handler om å skape trygghet i europacup-sammenheng. Dagens kamp var i så måte en veldig god læringsarena, sier Brann-trener Mons Ivar Mjelde etter 0-2 tapet mot Everton onsdag.

Han er på tross av resultatet, oppløftet over hvordan spillerne taklet de nye erfaringene.

Jan Gunnar Solli vet hva som skal til for å ta steget gjennom kvalifiseringsrundene og inn i gruppespillet i Europas gjeveste selskap.

image: - En veldig god læringsarena

Høyrekanten samlet verdifull mesterligaerfaring med Rosenborg i 2004 og 2005.

Han er ikke et øyeblikk i tvil om at all europacup-erfaring er god erfaring.

- Alle tenner til litt ekstra

- Det er veldig nyttig, men også utrolig morsomt å spille kamper hvor man må helt ned i den dypeste kjelleren etter krefter for å være på nivå med motstanderen. Alle tenner til litt ekstra og står opp og kjemper, forteller Solli.

Branns nyutnevnte kaptein Eirik Bakke har også vist seg frem på Europas hovedscene for fotball.

Midtbaneterrieren var sentral på Leeds\' storlag som til slutt måtte gi tapt for Valencia i semifinalen i Champions League i 2000/2001-sesongen.

Bakke påpeker at Brann må dra nytte av all den erfaring man klarer å tilegne seg gjennom deltagelsen i årets UEFA-cup så lenge det varer.

- Det er kjempeviktig. Vi er for nybegynnere i Europa å regne, sier kapteinen.

MYE Å LÆRE: Jan Gunnar Solli (t.v.), her sammen med trener Mons Ivar Mjelde, har erfaring med mesterliga fra før. - Alle tenner til litt ekstra og står opp og kjemper, forteller han. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX
MYE Å LÆRE: Jan Gunnar Solli (t.v.), her sammen med trener Mons Ivar Mjelde, har erfaring med mesterliga fra før. - Alle tenner til litt ekstra og står opp og kjemper, forteller han. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX Vis mer

Sogndølen antyder at mangelen på kynisme og rutine i avgjørende situasjoner i avgjørende situasjoner kan ha kostet Brann avansement til fjerde runde allerede før returmøtet på Goodison Park neste torsdag.

- På dette nivået handler det om å ta vare på de sjansene man får. Det gjorde vi ikke i dag, avslutter Brann-kapteinen.

LÆRER: Mons Ivar Mjelde suger til seg kunnskap fra UEFA-cupkampene. Den kommer godt med når Brann etter hvert skal ut i Champions League-kvalifisering.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media