FIKK HULL PÅ BYLLEN: Ashley Young finner omsider veien forbi Ajax-muren etter noen minutters massivt United-press tidlig i andre omgang. Foto: Ian Kington, AFP/Scanpix
FIKK HULL PÅ BYLLEN: Ashley Young finner omsider veien forbi Ajax-muren etter noen minutters massivt United-press tidlig i andre omgang. Foto: Ian Kington, AFP/ScanpixVis mer

- En veldig ordinær prestasjon av oss

Ferguson bare fornøyd med resultatet mot Ajax.


(Dagbladet): Ajax - Manchester United 0-2.

Alex Ferguson var bare fornøyd med resultatet borte mot Ajax.

- Jeg er begeistret over resultatet, men jeg synes det var en veldig ordinær prestasjon av oss. Vi nådde ingen store høyder i kampen, sier manageren ifølge Uniteds egen nettside.

Han var noe bedre fornøyd med spillet etter pause, og synes det var fortjent at laget hans vant.

- Men jeg synes ikke vi spilte bra i det hele tatt. Det var ingen rytme i spillet vårt. Jeg vet at Ajax kan gjøre det vanskelig med måten de spiller på, og de presset ballfører veldig bra, men vi fikk ikke tempo i spillet vårt i første omgang. Vi var bedre i andre omgang, men det var ingen stor forestilling.

Men to måls ledelse fra bortebane skal være et godt utgangspunkt før returkampen.

- Absolutt, det gir oss en god mulighet, men vi tar ingenting for gitt, selvfølgelig. Vi spiller hjemme på Old Trafford, og vi har en god sjanse til å gå videre, sier Ferguson.

Sjansefattig Første omgang var relativt sjansefattig. United kom til noen gode innlegg, men fikk ikke avsluttet på mål.

Begge lag hadde muligheter i feltet, men forsvarerne var på rett plass og blokkerte. Den mest spennende avslutningen før pause var et langskudd fra Siem de Jong som David de Gea måtte i full strekk for å slå vekk fra krysset.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rett før pause var Manchester United heldige som slapp unna et straffespark til Ajax. Rio Ferdinand så ut til å felle Miralem Sulejmani rett innenfor hjørnet at 16-meteren. Men dommer Gianluca Rocchi fra Italia syntes ikke det var straffe, og dermed sto det 0-0 til pause.

Uselvisk Rooney Etter sidebyttet satte gjestene Ajax under et massivt press, fikk en rekke cornere og kom stadig nærmere ledermålet.

Til sist var det Ashley Young som fikk en halvklarering rett i beina, skled unna en forsvarer og banket ballen i garnet 14 minutter etter pause.

Ajax klarte ikke å skape det helt store, og til slutt fikk United punktere kampen på en overgang. Chicharito serverte til Rooney, men han ville også være servitør, og spilte tilbake mellom beina på en forsvarer. Chicharito scoret via beina til keeper.

Resultatet tilsier at returmøtet på Old Trafford ikke blir spesielt spennende. Manchester United skal ikke kunne rote bort en tomålsledelse fra bortebane. På den annen side: Ingen ville vel gjettet at fjorårsfinalisten ikke skulle gå videre fra gruppespillet i Champions League i høst heller.