Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- En veldig sterk OL-søknad

Vibeke Skofterud (29) gikk seg halvveis til Vancouver.

HALVVEIS TIL OL: Vibeke Skofterud var desidert best av de norske på dagens 10 kilometer klassisk i Kuusamo.Foto: JOHN TERJE PEDERSEN/DAGBLADET
HALVVEIS TIL OL: Vibeke Skofterud var desidert best av de norske på dagens 10 kilometer klassisk i Kuusamo.Foto: JOHN TERJE PEDERSEN/DAGBLADET Vis mer

||| KUUSAMO (Dagbladet): Vibeke Skofterud ble satt ut av landslaget i vår. I dag var hun solklart best av de norske jentene på den klassiske 10-kilometeren i Kuusamo.

Vibeke ble nummer tre, bare 13 sekunder bak hjemmeseirende Aino Kaisa Saarinen.

- En veldig opptur. Jeg skal gjerne innrømme at jeg har lengtet etter en slik opplevelse. Det er deilig, sier Skofterud til Dagbladet.

Skofterud ble ikke deppa av landslagsvrakinga i vår. Snarere tvert i mot.

- Jeg trengte en forandring. Det var en sjanse for meg til å gjøre ting på mitt eget vis, ta mer ansvar selv. Og det føler jeg at jeg har gjort. Jeg har tatt kontrollen og trent for meg selv, med Steinar Mundal som personlig trener og mentor. Sammen har vi fått gjort akkurat det vi skulle gjøre, og jeg vet jo at når jeg får trent godt, kan jeg gå fort, sier Skofterud.

Hun har dessuten fått full kontroll på utenomsportslige ting som spiseforstyrrelser, har et godt fungerende privatliv og et inderlig ønske om å lykkes, vise at hun kan.

Og visst kan hun. Innsatsen i går bringer henne halvveis til OL.

- Fryktelig moro, sier landslagstrener Egil Kristiansen.

- Vibeke er vel ikke helt i OL enda, men det var en fryktelig god søknad.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media