- En velsignelse å dele med mine brødre

Bryant i ekstase over finaleplass.

Los Angeles Lakers er klar for NBA-finalen etter å ha slått ut tittelforsvarer San Antonio Spurs i semifinalen torsdag.

Lakers vant 100-92 hjemme i Staples Center og sikret seg dermed 4-1-seier sammenlagt. Bryant, som ble kåret til årets spiller i grunnspillet, gjorde 39 poeng i kampen.

- Dette er en drøm som går i oppfyllelse. Det er en velsignelse å kunne dele dette med en gjeng som er som brødre for meg. Det er en utrolig følelse. Det er svar på mine bønner, sa Bryant.

Men gultrøyene måtte virkelig kjempe for seieren. Tidlig i tredje periode hadde Spurs en ledelse på 17 poeng, men anført av Bryant sto Lakers for en imponerende opphenting.

- Vi visste vi kunne spille bedre, og første halvdel var vanskelig for oss. De tok oss på senga, men vi klarte å kutte ledelsen en del til pause. I annen halvdel tråkket vi gassen i bånn, sa Bryant.

Spurs har vunnet mesterskapet fire ganger de siste ni årene, men måtte reise skuffet hjem til Texas torsdag.

- Vi kjempet hardt, men vi møtte rett og slett et bedre lag, sa Spurs-trener Gregg Popovich.

Det er første gang på fire år at Lakers er i finalen.

PÅ ETTERSKUDD: Tony Parker (t.h.) og San Antonio Spurs lå 1-3 under i kamper mot LA Lakers og Lamar Odom. På hjemmebane i Staples Center avgjorde Odom og Lakers best av sju-serien til sin fordel. Foto: AFP/Scanpix
PÅ ETTERSKUDD: Tony Parker (t.h.) og San Antonio Spurs lå 1-3 under i kamper mot LA Lakers og Lamar Odom. På hjemmebane i Staples Center avgjorde Odom og Lakers best av sju-serien til sin fordel. Foto: AFP/Scanpix Vis mer

(NTB-AFP)

- En velsignelse å dele med mine brødre
TRIUMFATOR: Kobe Bryant har vært NBAs mest verdfulle spiller denne sesongen. Nå får ballgeniet muligheten til å vise seg frem i sluttspillfinalen igjen.