Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- En verden i forskjell fra Myra til Tippeligaen

Gjermund Åsen (19) er allerede fornøyd med Rosenborg-sesongen.

STORFORNØYD: RBK-unggutten Gjermund Åsen hadde ikke forventet å få debutere på toppnivå allerede nå, men gledet seg over timen han fikk mot Thomas Holm og Molde i går kveld.Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
STORFORNØYD: RBK-unggutten Gjermund Åsen hadde ikke forventet å få debutere på toppnivå allerede nå, men gledet seg over timen han fikk mot Thomas Holm og Molde i går kveld.Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| MOLDE (Dagbladet): Det var en storfornøyd, men ydmyk 19-åring som møtte Dagbladet etter kampen mot Molde på Aker Stadion i går. Gjermund Åsen fikk sin debut i Tippeligaen mye tidligere enn ventet.

- Hovedmålet mitt for sesongen var å få debutere for a-laget. Å nå målet allerede i første kamp er utrolig stort og ganske uventet, sier han.

Åsen har spilt fast i to sesonger i andredivisjon for Strindheim i Trondheim og har lenge vært ansett som et av Trøndelags største talent. Rosenborg har lenge vært ute etter unggutten og til og med gårsdagens motstander Molde har hatt stortalentet på besøk ved et par anledninger. Her ble han veid og funnet for lett.

- Det er en verden i forskjell fra Myra (Strindheims hjemmebane,journ.anm.) og til Tippeligaen. Selv om jeg fortsatt må belage meg på spill i 2.divisjon får jeg i Rosenborg trene med de beste og hver gang jeg får et innhopp blir jeg veldig mye bedre, sier Åsen.

Det er en reflektert tenåring som snakker om framtida og hva det innebærer å lykkes i landets største klubb.

- Jeg må være klar når sjansen byr seg. Det at jeg nå har fått muligheten i Tippeligaen betyr ikke at jeg kan slappe av. Jeg må ta med meg dette nivået ned i 2.divisjon og sørge for å prestere på toppnivå der hver gang jeg spiller, mener 19-åringen.

Et nytt talent er i ferd med å slå gjennom i Tippeligaen — han heter Gjermund Åsen. Merk deg navnet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!