FOR MANGE SMÅSKADER: Egil Drillo Olsen (t.v.) fikk forfall fra John Carew og liker ikke formutviklingen til landslagsspissen. Foto: Erlend Aas/SCANPIX
FOR MANGE SMÅSKADER: Egil Drillo Olsen (t.v.) fikk forfall fra John Carew og liker ikke formutviklingen til landslagsspissen. Foto: Erlend Aas/SCANPIXVis mer

- En viktig oppgave å få Carew på sporet igjen

Drillo er bekymret over at spissen ikke har kunnet trene for fullt på lenge.

|||• Direkte kl. 17: Slovakia - Norge

ZILINA (Dagbladet): Da Egil Drillo Olsen og hans menn mandag ankom Slovakia foran dagens privatkamp, ville ikke landslagssjefen si stort om bakgrunnen for at John Carew meldte forfall i helga.

Drillo sa at avgjørelsen til syvende og sist var hans, og basert på flere samtaler med Carews sjef i Aston Villa, manager Martin O'Neill. Hva de snakket om, ville han imidlertid helst holde for seg selv.

Men i går utdypet Drillo overfor Dagbladet hva de to trenerne har diskutert.

- Når du trener mye og lenge uten å kunne yte hundre prosent på grunn av småskader, blir du dårlig. Det har skjedd med John, sier Drillo.

Det er sterk kost fra landslagssjefen. Men han er samtidig tydelig på at det ikke er noe han heller vil enn at Carew kommer tilbake i form.

Kan være gull verdt- Det er en stor og viktig oppgave å få ham på sporet igjen. Blir han så god som vi vet han kan være, er han gull verdt.

Drillo hadde håpet å få tatt en skikkelig prat med Carew her i Slovakia. Slik ble det altså ikke, Villa-spissen er i Birmingham.

I stedet har Drillo funnet grunn til optimisme og positiv utvikling i samtalene med O'Neill.

- I den siste samtalen jeg hadde med Martin O'Neill var han litt mer positiv i forhold til John. Det var godt å høre, sier Drillo.

Vil ikke spille aleneMot Slovakia klokka 17 i dag vil Drillo uansett spille med kun én spiss, selv om de tre alternativene på plassen alle foretrekker å spille som en av to spisser.

- Det er hyggeligere å spille to på topp. Da får vi flere spillpunkter, sier Daniel Braaten som ser ut som den mest sannsynlige startspissen mot Slovakia.

- Jeg trives best med en ved siden av meg, det er jo det jeg er mest vant til. Men det hender jo vi spiller 4-4-1-1 i Brann, sier Erik Huseklepp.

- Jeg trives best som en av to spisser, sier Morten Moldskred.

- Er vi plan B?- John Carew er en veldig god spiller, sier Huseklepp og legger til noen standardfraser om at de som er i troppen kan gå inn og gjøre en god jobb.

- Mener du at vi er plan B? sier Daniel Braaten.

Enn så lenge er nok både Braaten, Huseklepp og Moldskred som enslig spiss plan B. Plan A er å få John Carew tilbake i toppslag.

NØDLØSNINGER? Daniel Braaten kunne ikke dy seg da Erik Huseklepp snakket om at han selv, Morten Moldskred (i midten) eller Braaten kunne gjøre en god vikarjobb for Carew: - Mener du at vi er plan B? fleiper Toulouse-spilleren. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
NØDLØSNINGER? Daniel Braaten kunne ikke dy seg da Erik Huseklepp snakket om at han selv, Morten Moldskred (i midten) eller Braaten kunne gjøre en god vikarjobb for Carew: - Mener du at vi er plan B? fleiper Toulouse-spilleren. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix Vis mer