GODT HUMØR:  Anders Bardal og Tom Hilde showet under pressetreffet med hopperne i dag, og lånte kameraet til TV 2. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
GODT HUMØR: Anders Bardal og Tom Hilde showet under pressetreffet med hopperne i dag, og lånte kameraet til TV 2. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

En vill heksegryte kan tale til Bardals fordel

Gir ikke opp seieren i Hoppuka.

INNSBRUCK (Dagbladet): Anders Bardal fikk en nedtur i Nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen i går. 13.-plassen gjorde at han falt ned til 5. plass sammenlagt i Hoppuka.

Østerrikerne Thomas Diethart og Thomas Morgenstern ligger på de to første plassene. Opp til dem er det henholdsvis 34,9 poeng og 23,4 poeng.

Bardal gjorde det opplagt vanskeligere for seg selv, men lørdag venter heksegryta i Innsbruck i Østerrike. Der bli hopperne møtt av et fanatisk hjemmepublikum. Spørsmålet er hvordan en relativt ung og uerfaren hopper som Diethart takler ståheien i Bergieselbakken.

Vil nervene holde? Og hva med Morgenstern?

Før jul hadde han et stygt fall i Titisee-Neustadt og brakk fingeren. Vil han være upåvirket av dette også i de neste rennene?

Lettere irritert Disse spørsmålene svirrer i lufta over Innsbruck, dit hopperne ankom i ettermiddag.

- Jeg er fortsatt lettere irritert over det første hoppet i Garmisch. Jeg har ikke tenkt så mye på rennet utover dette. Jeg gleder meg til å komme i gang igjen, sier Anders Bardal til Dagbladet.

Med tanke på tetstriden er han Norges eneste håp. Han kom på andreplass i det første rennet i Oberstdorf. Det satte fyr på hoppukeinteressen hjemme i Norge. Da han skulle følge opp på 1. nyttårsdag, gikk det skeis.

Bardal var skuffet da han ruslet ut av bakken.

Andre må feile - Jeg har hele tida sagt at du må ha åtte gode skihopp for å henge med i toppen av Hoppuka. Nå har jeg hatt ett dårlig hopp. Det krever at noen andre leverer et dårlig skihopp også, påpeker Bardal.

Ingen vet hvordan Diethart vil takle kaoset og lurvelevenet på hjemmebane i Østerrike. Hoppbakken i både Innsbruck og Bischofshofen er kjent for å ha et feststemt publikum, som gir full gass overfor sine egne.

- Det blir sikkert trøkk. Jeg liker meg godt i Innsbruck.

GODT MIKROFONGREP:   Anders Bardal og Tom Hilde står vanligvis foran kamera. I ettermiddag inntok de den motsatte rollen, der de stilte enkelte journalister til veggs. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
GODT MIKROFONGREP: Anders Bardal og Tom Hilde står vanligvis foran kamera. I ettermiddag inntok de den motsatte rollen, der de stilte enkelte journalister til veggs. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

Og:

- Hoppuka er ikke ferdig før det siste rennet i Bischofshofen, erklærer Bardal.

Mål Et av målene før sesongen var å komme på pallen i Hoppuka sammenlagt. I tillegg til Diethart og Morgenstern har han Simon Ammann og Noriaki Kasai foran seg på resultatlista.

41-årige Kasai er også en fyr som kan variere i prestasjonene.

Kort sagt: Hadde Gregor Schlierenzauer hatt fire stabile klassehopp, ville han vært en mye større trussel for Bardal enn de fire som ligger foran ham nå.

- Alt kan skje, slår trener Alexander Stöckl fast.

• Hopprennet i Innsbruck går lørdag. I morgen er det kvalifisering.

FLOTT UTSIKT:  Slik ser det ut når hopperne svever over Bergiselbakken i Innsbruck. Her er Anders Jacobsen fra i fjor. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FLOTT UTSIKT: Slik ser det ut når hopperne svever over Bergiselbakken i Innsbruck. Her er Anders Jacobsen fra i fjor. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer