Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  En vinner

Ved å være seg selv, og ikke tenke før han snakker, skaper Åge Hareide overskrifter. Helt grei, mener norske eksperter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landslagssjefen er i en posisjon der ting han sier blir slått stort opp i norske medier, og noen ganger bobler det litt over.

  Viser frodighet

Ledelsesekspert Magne Lerø og Ukeavisen kåret i fjor Hareide til Norges nest beste leder.

Lerø mener Hareides vinnende vesen og entusiasme gjør ham til en dyktig leder.

-  Som leder må man være litt emosjonell. Hareide klarer å løfte laget, spre humør og motivere. Åge er en vinner, men han hadde nok kanskje kommet litt lenger ned på lista i år.

-  Det som slår meg er at han viser en veldig frodighet og et unikt bildespråk. Det han sier er nok ikke planlagt på forhånd, men jeg tror han føler han kan ro seg i land selv om han sier noe kontroversielt, legger han til.

-  Kandidat til «Snill gutt»

Det er ikke alltid like mye sammenheng i det Hareide sier, men han skyter fra hofta og har funnet sin stil.

 TAPTE, MEN FÅR SKRYT:  I går landet Åge Hareide og det norske landslaget på norsk jord, dagen etter playoff-tapet i Tsjekkia. Dagen etter tapet får Hareide skryt for sin folkelighet, frodighet og sine lederegenskaper. Foto: Hans Arne Vedlog
TAPTE, MEN FÅR SKRYT: I går landet Åge Hareide og det norske landslaget på norsk jord, dagen etter playoff-tapet i Tsjekkia. Dagen etter tapet får Hareide skryt for sin folkelighet, frodighet og sine lederegenskaper. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

-  Åge er en kandidat til «Snill gutt-prisen», og han uttaler seg med en blanding av temperament, følelser og saklighet. Noen ganger vipper det derfor over, sier medierådgiver Rolf Nereng, som mener det er bra for norske medier å ha en landslagssjef som snakker rett fra hjertet.

-  Har i stor grad lykkes

Otto Ulseth, tidligere trener i Tromsø, nå sportsredaktør i Adresseavisen, sier Hareides krumspring er en del av jobben som landslagssjef.

-  Åges mål om folkelighet var en ærlig ambisjon han i stor grad har lyktes med. Han må uttale seg om alt, ofte under stress, og at det noen ganger kommer utsagn han angrer på seinere må han bare akseptere. En slik posisjon krever at en ikke tar seg selv for høytidelig.

Seniorrådgiver i kommunikasjonsbyrået Geelmuyden.Kiese, Øyvind Johnsen, har forståelse for at det er stor variasjon i Hareides uttalelser.

-  Helt naturlig

-  I sporten, som i politikken, endrer landskapet seg kontinuerlig, så at mange av sitatene hans er selvmotsigende er helt naturlig.

Johnsen mener landslagssjefen har forstått hvordan han skal snakke med media, men frykter velviljen kan forsvinne dersom laget ikke lenger leverer varene.

-  Som Drillo i sin tid gjorde det, har Hareide skjønt at sportspressen er en del av heiagjengen, og utnytter det. Han snakker stort, skaper entusiasme og sier han både vil vinne og underholde. Problemet oppstår når han lover mer enn han kan levere og laget vinner verken poeng eller hjerter.

MAGNE LERØ: - Åge viser en veldig frodighet og et unikt bildespråk.
ROLF NERENG: - Åge uttaler seg med både temperament, følelser og saklighet.
OTTO ULSETH: - Åge har lyktes med sin ambisjon om folkelighet.
ØYVIND JOHNSEN: - Problemet oppstår når han vinner verken poeng eller hjerter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!