En vinnerhest av de helt sjeldne innleder V75-ballet

Suksessduoen Tengsareid og Kolnes er en duo som er bortskjemt med triumfer. I dag har de solide muligheter til å pynte på statistikken.

Dalshan As holdt oppvisning sist på Bjerke lille julaften hvor han slo gode hester som Against The Sun og Lill Adolf. Da ledet han hele veien og vant på den sterke tiden 1.13,4 over 2100 meter.

Lørdag blir ikke dette seiersoppskriften. Dalshan As har 40 meter tillegg på 2640 meter, men hesten trives like godt med en købillett. Spillerne bør merke seg at Dalshan As har vunnet med de samme forutsetningene tidligere.

-Dalshan As vant sist fra tet, kanskje overraskende for noen. I de fleste løpene han har vunnet, har han hatt en plass i køen underveis.

Han har en hvass speed til slutt, og det lange Leangen-oppløpet passer ham perfekt, sier trener Sigbjørn Kolnes.

-Dalshan As var fryktelig god til seier sist lille julaften. Denne gangen møter han ikke all verdens motstand på papiret. Det er negativt om baneforholdene tilsier at han må gå med sko med pigger. Han går vanligvis skoløs rundt om. Vi har kjørt kun ett løp med sko, og det slo ikke positivt ut. Jeg vet ikke om grunnen var at han gikk med sko eller at det ble en hard åpning, som gjorde at han ikke var helt på topp i det løpet. Det kan ha vært flere faktorer.

Banemesteren på Leangen melder om store muligheter til å trave uten sko. Dermed kan trener Kolnes bekymre seg om noe annet.

-I dag står han 20 meter dårligere til kontra Moni Pine, og det kan være et usikkerhetsmoment. Spillerne skal også være litt oppmerksomme på Ice Speed. Denne franske hesten så jeg i et hurtigarbeid på Bjerke. Han så imponerende ut, forteller Kolnes.

-Jeg tror likevel på seier ut i fra innsatsen sist, forteller en optimistisk trener som reiste med hestene i natt.

HØY SEIERSPROSENT. Dalshan As og Åsbjørn Tengsareid har for vane å vinne travløp sammen. På Leangen er sjansen god igjen i det første V75-løpet. Foto: HESTEGUIDEN.COM
HØY SEIERSPROSENT. Dalshan As og Åsbjørn Tengsareid har for vane å vinne travløp sammen. På Leangen er sjansen god igjen i det første V75-løpet. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

Natteranglingen skyldes ikke at noen av hestene har problemer med overnattingen, men derimot at Sigbjørn Kolnes er av den oppfatning at det er bedre for hestene å komme frem rett før løpene.

- Vi rogalendinger er vant til å reise over store avstander og turen er ikke så lang. Det går greit, sier han.

-Tror du på seier i V75-2 for Reado November også?

-Ja, det er en fin hest som har gjort mesteparten bra så langt. På Momarken sist galopperte han et par ganger, men tok igjen feltet og ble tredje. Det viste seg at han ømmet i framknærne og han ble behandlet etterpå. Jeg kjenner ikke helt til motstanden, men min hest tåler å gå en bit og gjøre en del selv. Han kommer ut uten sjekk denne gang, og vi gjør noen små justeringer.

-Reado November er vel kanskje den av mine fire som ser best ut for dagen, og jeg har store seiersambisjoner med ham, sier Sigbjørn Kolnes om General November-sønnen.

Sigbjørn Kolnes har to hester til med på lasset.

-Super Fun som starter i samme løp som Dalshan As og kommer ut etter pause. Han står fint til på strek i springspor og er flink på volte. Jeg var veldig fornøyd med ham i et hurtigarbeid på Bjerke i forrige uke. Vi har forandret litt på skoingen. I tillegg kommer han ut med helstengt hodelag. Hesten gjør en spennende start etter pause, og vi håper på en trippelplass.

-Borghese er også klart best når han kan gå uten sko. Skuffelsen sist kan ha vært, at han var i ferd med å pådra seg virus. Vi hadde mye hoste på stallen den tiden, og ved veterinærsjekk fant vi litt rusk. Han skal være forbedret denne gang, og jeg synes det er et outsiderpreg over ham. Han bør være i toppen med klaff, uttaler treneren om S.J. s Photo-sønnen.

Åsbjørn Tengsareid er fast førstekusk når Sigbjørn Kolnes melder sine hester i løp. Og Tengsareid drar sjelden tomhendt hjem etter en V75-omgang.

-Dalshan As har fine forutsetninger. Voltestart og den lange distansen passer ham fortreffelig. Men det blir langt fra enkelt å innhente Moni Pine som står 20 meter bedre til. Det er imidlertid sånne løp Dalshan As pleier å vinne. Han takler svingene og liker det lange oppløpet på Leangen. Jeg tror også det går greit om han må gå med sko med pigger bak, bare han kan gå skoløs foran, sier kusk Åsbjørn Tengsareid.

-En flott vinnersjanse, oppsummerer han.

-Reado November er en fin hest med stor kapasitet. Han gjorde to fine løp i de første startene i Norge. Sist galopperte han litt umotivert. Jeg tror på en fin sjanse og vi skal kjempe om seieren, forteller kusken.

-Jeg kjenner Super Fun godt og kan si at han er veldig god på voltestart. Han har hatt pause noen måneder og har trent fint. Han er travsikker og flink og har fin kapasitet. Er aktuell for en trippelplass.

-Borghese er en fin hest som jeg regner som jevngod med Reado November. Han hadde en dårlig dag sist. På en topp dag kan han vinne, advarer Åsbjørn Tengsareid.

-Hva synes du er den beste sjansen?

-Jeg synes det er ganske jevnt mellom Dalshan As og Reado November. Skal jeg trekke frem en må det bli Dalshan As som alltid gjør gode løp.

EN MUNNFULL ROSETTER. Det er alltids plass til en rosett til etter en V75-seier for Åsbjørn Tengsareid.