Enarmet svenske vil til Fredrikstad

Håkan Söderstjerna (27) var Landskronas beste spiller i fjorårets Allsvenskan. Denne uka blir han trolig Fredrikstad-spiller.

I går var Håkan på besøk i klubben, og møtte sportssjef og hovedtrener Knut Torbjørn Eggen. Svensken mangler sin høyre arm, uten at det på noen måte hemmer spillet hans ute på banen. Det var en fornøyd fotballspiller vi snakket med i går kveld.

- Jeg fikk et positivt inntrykk av klubben, sier Håkan til Dagbladet. - Det er ingen tvil om at Fredrikstad ønsker seg snarest opp i Tippeligaen.

Tror det blir FFK

Seinere denne uka blir det klart om Håkon gjør nordmann av seg. Tidligere har svensken prøvd seg både i Singapore og København.

- IJeg kan ikke si noe sikkert, men skulle jeg satse noen kroner tror jeg Fredrikstad kan bli min nye klubb, sier Håkan. I fjor var 27-åringen Landskronas stjerne i den svenske toppdivisjonen. Klubben endte på 11. plass, og hadde sin berømte nabo IFK Göteborg bak seg på tabellen.

- Men jeg kommer ganske sikkert ikke til å spille i Allsvenskan denne sesongen.

Håkan er tilbudt ny kontrakt med Landskrona, men vil heller vise seg fram utenfor Sverige. Håkan har også vært i Danmark og venter på tilbakemelding.

Mye engelsk i Norge

- AB København er også i bildet, og klubben kommer til å kontakte meg denne uka, sier Håkan.

Men ærverdige Fredrikstad Fotballklubb ser ut til å ligge best an til å kapre den enarmede venstre midtbanespilleren.

- Jeg vet at Fredrikstad har store ambisjoner.

- Hvilket inntrykk har du av norsk fotball?

- Både rg - det sies at det spilles mye engelsk med mange lange baller i Norge.

Håkan legger fort til at det er mange gode spillere, og at norsk fotball har gjort mye bra de seinere åra. Og han er klar over at FFK-treneren er sønn til eks-RBK-sjef Nils Arne Eggen.

Nei, nei, nei

- Vi blir nødt til å spørre: Er ikke spillet ditt noe hemmet av å mangle én arm?

- Nei, nei, nei. Det spiller ingen rolle om du er fotballspiller med én eller to armer.

Søndag 13. april, da FFK møter Skeid i serieåpningen, kan de laget altså være en attraksjon rikere.

  • Verken Knut Torbjørn Eggen eller andre i klubben var tilgjengelige for kommentar i går kveld.
TIL NORSK FOTBALL: Håkan Söderstjerna kan bli Fredrikstad nye stjerne. Han mangler sin høyre arm, men var Landskronas beste spiller i fjor. - Det spiller ingen rolle om du er fotballspiller med én eller to armer, sier Håkan til Dagbladet.