Enda bedre uten ball

BRUSSEL (Dagbladet): På full fart mot vinterolympisk oksygenopptak gikk Leo gjennom O2-opptaket på Toppidrettsenteret i går formiddag. Det betyr at orken hans per dato er bedre enn noen gang, og at han nå er maksimalt utrustet for å gjøre enda mer løping for Drillos.

- Leo nærmer seg Bjørn Dæhlie, sier Drillo. Hadde han kunnet sagt det om flere, ville kondisjonsdelen av de opptrappende VM-forberedelsene vært langt der framme. Men sannheten er at Leo er unik, og at mange trenger ekstra trening for å bedre orken.

Og:

Skal Drillos lykkes i VM, er god pust første bud.

- Vi tester for å ha kontroll på standarden, sier landslagets fysioterapeut Roar Robinson. - Sjøl om spillerne er i bra form, kan de alltid bli bedre. Og fordi spillestilen vår er så krevende, er vi nødt til å ha et høyere oksygenopptak enn motstanderne.

Mer å gå på

- Nå vil vi gå inn på den enkelte og sette i gang tiltak for å gjøre alle bedre rustet til VM.

Øyvind Leonhardsens fysiske kanonform er veldig enkel å forklare. Robinson sier:

- Leo, som den ekstremt løpsvillige midtbanespilleren han er, bruker hver eneste kamp som kondistrening. Skal f.eks en midtstopper få det samme grunnlaget, må han legge ned tre ekstra treningsøkter i uka.

- Jeg har alltid sagt at jeg trener når jeg spiller kamper, sier Leo. - Det positive ved denne testen er at det har gått framover. Jeg har aldri hatt et høyere oksygenopptak enn det jeg har nå (77), og det er enda mer å gå på.

- I Liverpool får jeg jo ikke utnyttet kapasiteten min.

- Må vise meg fram

Øyvind Leonhardsen har ikke vært med Drillos siden «vinterferien» på Island i juli i fjor. Det er veldig lenge.

- Derfor er jeg veldig opptatt av å vise meg fram, sier Leo. Som breddeholder i Liverpool er ikke det alltid like lett. Men i landslaget blir det mer løping, og her kan jeg ta de initiativene jeg liker og være med for fullt.

- Jeg er nødt til å ta vare på denne sjansen.

LØPEMASKIN: - Jeg har alltid sagt at jeg trener når jeg spiller kamper, sier Øyvind Leonhardsen - som nå har har bedre ork enn noen gang.