UTE: Chelsea-spiller John Obi Mikel er ikke frisk etter en kneoperasjon, og dropper VM i Sør-Afrika.Foto: SCANPIX/AFP
UTE: Chelsea-spiller John Obi Mikel er ikke frisk etter en kneoperasjon, og dropper VM i Sør-Afrika.Foto: SCANPIX/AFPVis mer

Enda en Chelsea-spiller mister VM

Mikel trekker seg fra Lagerbäcks Nigeria-tropp.

||| (Dagbladet): I England snakker de om «kapteinens forbannelse» etter at Rio Ferdinands kneskade gjorde ham uaktuell for VM-spill, men kanskje man heller skulle snakke om en Chelsea-forbannelse før mesterskapet i Sør-Afrika.

Nigeria har nemlig opplyst at John Obi Mikel har trukket seg fra troppen, også på grunn av en kneskade.

Mikel blir med det den fjerde Chelsea-spilleren som har måttet kaste inn fotballskoene like før VM, etter Michael Ballack for Tyskland, Ghanas Michael Essien, og etter all sannsynlighet Didier Drogba for Elfenbenskysten.

Lars Lagerbäck tok med 23-årige Mikel i 23-mannstroppen til VM, men den tidligere Lyn-spilleren har informert den svenske sjefen om at han ikke vil risikere resten av karrieren for å spille i Sør-Afrika.

- Vi har droppet Mikel fra troppen etter at han fortalte laget at han ikke vil setter karrieren på spill, ettersom kneskaden hans ikke er helt leget etter en nylig operasjon, sier talsmann Emmanuel Attah, ifølge Sky Sports.

Dermed må Lagerbäck hente inn en erstatter for midtbanespilleren.

Nevnte Didier Drogba har forøvrig fått et lite glimt av håp om VM-spill. Den ivorianske leiren har presisert overfor FIFA.com at spissens albuebrudd er alvorlig, men at det ikke er sikkert at hele VM ryker.

Enda en Chelsea-spiller mister VM