Enda en norsk syklist er proffaktuell

Sondre Holst Enger ønsket av Lars Petter Nordhaugs lag.

 PROFFINTERESSE:  Beklin er et av flere lag som er interessert i Sondre Holst Enger. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
PROFFINTERESSE: Beklin er et av flere lag som er interessert i Sondre Holst Enger. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

Sportsdirektør i Plussbank, Atle Kvålsvoll, bekrefter interessen.

Holst Enger har nylig fullført Arctic Race of Norway, hvor han på den 2. etappen endte på 5.-plass. Han har i løpet av året vekket interesse hos flere store sykkellag, deriblant Belkin.

- Det jeg kan si er at Belkin er et av flere lag som er interessert. Men han har ikke skrevet under kontrakt med noen. Vi er i dialog med flere lag, sier Kvålsvoll til TV 2.

Andre lag som skal være interesserte er ifølge kanalen Sojasun og Bretagne-Séché, hvor nordmannen Vegard Stake Laengen sykler.

- Det kan være en fordel å være sammen med en norsk rytter, men det er ikke avgjørende for valget som skal tas, sier Kvålsvoll.

19-åringen er en god spurter og er blitt sammenlignet med vinneren av poengkonkurransen i årets Tour de France, Peter Sagan.

Tidligere i dag ble det klart at Joker Merida-rytteren Vegard Breen (23) skal sykle for det belgiske profflaget Lotto-Belisol fra neste sesong, meldte procycling.no.

(NTB)