Enda en norsk toppløper

Dette er grunnen til at langrenn blir vår øvelse i mange, mange år til.

HELT NYTT FJES:  Ragnhild Haga på pallen for første gang i verdenscupen med Heidi Weng og Marit Bjørgen. Det er selve historien om hvorfor Norge gjør det så bra i kvinnelangrenn.. FOTO: Heiko Junge / NTB scanpix
HELT NYTT FJES: Ragnhild Haga på pallen for første gang i verdenscupen med Heidi Weng og Marit Bjørgen. Det er selve historien om hvorfor Norge gjør det så bra i kvinnelangrenn.. FOTO: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FOR tida går det en serie på NRK om skijentene. Et reportasjeteam har fulgt landslaget tett gjennom det siste året, og gir i løpet av sju episoder et bredt hjemmepublikum sjansen til å komme nært innpå den resultatmessig beste elitegruppa norsk idrett noen gang har hatt.

Du får ikke se så mye av Ragnhild Haga der. Hun er på rekrutteringslandslaget, og var inntil for noen måneder siden kledelig plassert bak i køen av de norske langrennsjentene som fullstendig dominerer sporten.

Men nå synes også denne 23-åringen, og er dagens beste eksempel på hvorfor de norske jentene kommer til å bli umulig å slå.

PÅ den innledende 3 kilometeren i Tour de Ski var Ragnhild raskere enn Therese Johaug, noen tiendedeler bak jevngamle Heidi Weng og bare tolv små sekunder seinere enn selveste Marit Bjørgen.

De differansene holdt til den første pallplasseringen i verdenscupen, og en kikk på løypa forteller om hvor mye denne prestasjonen egentlig er verdt:

•• Jentenes prolog i Oberstdorf hadde en stigning på 70 høydemetere i løpet av en halv kilometer.

Det ga en bakke perfekt for råsterke Justyna Kowalczyk eller superklatrer Johaug, men endte altså med at Ragnhild Haga til slutt slo dem begge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer