Enda en Riise i karaokebråk

Lillestrøm-spillere i slagsmål med engelskmenn på La Manga.

(Dagbladet.no): Flere av Lillestrøms spillere havnet i barslagsmål siste kvelden før avreise fra La Manga. Ifølge Romerikes Blad skal slagsmålet ha startet da Bjørn Helge Riise snublet borti en engelskmann. Riise skal så ha fått et slag mot ansiktet, før lagkameratene kom til, og det hele utviklet seg til et kraftig basketak.

Baren The Last Drop var stappfull under karaokekvelden fredag, og det var rett etter at spillerne hadde fullført «My Way» av Frank Sinatra at bråket brøt ut.

- Må lære å ta ansvar for etternavnet sitt

- Jeg falt mot en engelskmann som tok det pent. Men kameraten hans reagerte og slo meg. Jeg hørte at det ble sagt at noen visste hvem jeg var. Om det gjorde at han slo, vet jeg ikke, sier Riise selv til RB-sporten.

LSK-manager Jan Åge Fjørtoft er imidlertid ikke i tvil om at Riise fikk merke hva det innebærer å være bror av en Premier League-stjerne.

- En kan like det eller ikke like det, men Bjørn Helge Riise må lære seg å ta ansvar for etternavnet sitt og at han er bror til en av Liverpools spillere i Premier League, sier Fjørtoft til Rb.no.

Ifølge avisa antyder Fjørtoft at det kanskje ikke var så lurt av lillebror Riise å synge karaoke foran et engelsk publikum, bare dager etter den mye omtalte episoden mellom John Arne og Craig Bellamy.

- Det er også viktig å si at Bjørn Helge ikke har brutt noen av LSKs interne regler, sier Jan Åge.

BRUTALT: Bråket startet med at Bjørn Helge Riise fikk et slag i ansiktet, og flere Lillestrøm-spillere endte i et blodig slagsmål. Foto: SCANPIX
BRUTALT: Bråket startet med at Bjørn Helge Riise fikk et slag i ansiktet, og flere Lillestrøm-spillere endte i et blodig slagsmål. Foto: SCANPIX Vis mer

- Bjørn Helge er en kjekk kar og en av LSKs mest seriøse spillere. Når han sier han synes det er problematisk om han ikke kan være ute med lagkamerater, tror jeg ham på det. Vi må bare hjelpe til, så han tar de riktige valgene.

Kastet flasker

Da LSK-spillerne til slutt kom ut fra baren, ble de pepret med glass, flasker og stoler. Også vaktmannskapene på La Manga Club ble utsatt for kanonaden fra de fulle engelskmennene.

Baren stenger normalt klokken 02.00 natt til lørdag, men stengte like etter slagsmålet, rundt klokken 00.15.

Etter det RB-sporten kjenner til var LSKs store og sterke fysioterapeut Ronny Olsen til stede, og skal ha ryddet unna de verste engelske bråkmakerne, så situasjonen ikke utartet helt. Ingen ble arrestert etter slagsmålet.

Tidligere på dagen vant LSK 3-0 over Vålerenga.

Enda en Riise i karaokebråk