FERDIG I SKY: Steven de Jongh har i samtale med Sky-direktør Dave Brailsford innrømmet å ha dopet seg tidligere i karrieren. På bildet føres han ut av retten i Reims, etter å ha svart på spørsmål om forbudte stoffer i TVM-laget som politiet beslagla.Foto:  (AP Photo/Michel Spingler)
FERDIG I SKY: Steven de Jongh har i samtale med Sky-direktør Dave Brailsford innrømmet å ha dopet seg tidligere i karrieren. På bildet føres han ut av retten i Reims, etter å ha svart på spørsmål om forbudte stoffer i TVM-laget som politiet beslagla.Foto: (AP Photo/Michel Spingler)Vis mer

Enda en Sky-sjef må ut etter dopinnrømmelse

Steven de Jongh la kortene på bordet.

Steven de Jongh har gått av som sportsdirektør i Sky-laget i sykling etter å ha erkjent dopingbruk da han var sykkelproff.

Det bekreftet det britiske sykkellaget mandag kveld. Nyheten var ventet. Allerede i helgen ble det skrevet om nederlenderens avgang i den engelske avisen Sunday Telegraph.

Søndag sluttet også Sean Yates som en av lagets sportsdirektører, men det hadde ikke noe med doping å gjøre, ifølge Sky. Fra før har også Bobby Julich gitt seg etter å ha innrømmet doping tidligere i karrieren.

«Etter at laget stadfestet sin posisjon innen antidoping på nytt, avslørte Steven at han hadde tatt et forbudt stoff tidlig i karrieren som proffsyklist», sto det i Skys pressemelding.

Sky-sjef David Brailsford setter stor pris på arbeidet de Jongh har gjort for storlaget de tre siste sesongene.

- Det er ingen tvil rundt arbeidet Steven har lagt ned hos oss. Han har vært en høyt verdsatt sportsdirektør og kollega i tre sesonger. Steven fortjener vår respekt for motet han har vist ved å være ærlig om sin fortid. Vi ønsker han lykke til videre, sa Brailsford.

De Jongh syklet for TVM da det nederlandske laget var innblandet i en dopingskandale under Tour de France i 1998.

Edvald Boasson Hagen, Lars Petter Nordhaug og Gabriel Rasch (fra neste sesong) sykler for Sky. Tidligere proffsyklist Kurt Asle Arvesen har en trenerrolle i det britiske sykkellaget.

(NTB)