Enda en spiss på benken

LEEDS (Dagbladet): Leeds-Southampton 3-0. - Egil Østenstad, sa vi etter Latvia-tapet søndag kveld. - Han spiller i hvert fall. Og så dro vi til Leeds for å se en norsk spiss i Premier League. Han fikk 11 minutter, fire mindre enn puddingtjukke og utrente Matt Le Tissier.

Inntil i går kveld hadde Egil Østenstad scoret ett av Southamptons to mål og spilt 222 av sesongens 270 ligaminutter. I Nils Johan Sembs Slovenia-forberedende jakt på folk i arbeid skulle han bruke den neste måneden til nok en gang å gjøre seg landslagsaktuell. Men spiss-Norge i profesjonell utlendighet er havnet i opplag.

Med Egil Østenstad på benken i 79 minutter - og Steffen Iversen fortsatt i joggesko - er det ikke mye spilletid igjen.

- Jeg tror ikke min situasjon er like vanskelig som for enkelte av de andre, sier Egil Østenstad. - Jeg tror ikke at dette vil vedvare.

- Men du ble vraket?

- Ja, han (manager Dave Jones) sa at han måtte gjøre noe.

- Fikk du vite hvorfor?

- Det er det som er så håpløst - jeg vet ikke begrunnelsen for at han valgte som han gjorde.

- Men likevel er du sikker på å komme fort innpå igjen?

- Jeg tror jeg er snart tilbake, sier Egil Østenstad. - Men - man kan aldri være sikker. Og hva managere tenker er umulig å forutsi. Det skjer mye rart i fotball.

Føler seg uaktuell

Mens folk hjemme i Norge har dyttet Southampton-spissen oppover på landslagets liste over spillende kandidater har gutten sjøl lagt de internasjonale ambisjonene på is. Grunn: Han har ikke hørt noe fra Nils Johan Semb.

- Da jeg snakket med Nils Johan i Frankrike fikk jeg veldig positive signaler, sier Egil Østenstad. Siden den gangen har han tatt ut to tropper uten at jeg har vært med. Og derfor tenker jeg ikke på landslaget i det hele tatt.
- Jeg føler at jeg er et godt stykke nede på lista hans.

- Hva slags forhold har du til Semb?

- Det er godt. Og i hvert fall mye bedre enn jeg noen gang har hatt til Drillo, sier Egil Østenstad.

Med Østenstad og Claus Lundekvam på Southampton-benken, og med Gunnar Halle i buret ved siden av, gikk Alf-Inge Haaland og Leeds til topps i Premier League. Der har de ikke vært siden de vant hele greia i mai 1992. Men at Leeds forblir på toppen er det liten grunn til å sette penger på.

At Alf-Inge Haaland kommer med Slovenia-troppen er det derimot verd å sette penger på.