Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Enda en stor sponsor snur ryggen til Armstrong

Tre kontrakter borte på to dager.

KAN DEPPE: Lance Armstrong får nå merke konsekvensene av å bli dopingdømt. Den foreløpig siste sponsoren til å trekke seg er sykkelfabrikanten Trek. Foto:  REUTERS/Anthony Bolante/Files
KAN DEPPE: Lance Armstrong får nå merke konsekvensene av å bli dopingdømt. Den foreløpig siste sponsoren til å trekke seg er sykkelfabrikanten Trek. Foto: REUTERS/Anthony Bolante/Files Vis mer

Lance Armstrong sponsoravtaler rammes av dopingsaken. Nå har også sykkelfabrikanten Trek trukket seg fra samarbeidet med amerikaneren.

Armstrong brukte Trek-sykler i alle sine sju Tour de France-triumfer. Ekssyklisten er i hardt vær etter at en rapport fra USAs antidopingbyrå (USADA) avdekket systematisk dopingbruk under hans aktive karriere. Armstrong har hele tiden nektet for at han dopet seg.

- Trek er skuffet over funnene og konklusjonene i USADAs rapport om Lance Armstrong, heter det i en uttalelse fra sykkelfabrikanten.

Tidligere onsdag trakk også utstyrsprodusenten Nike og Anheuser-Busch, selskapet bak ølet Budweiser, seg fra alt samarbeid med Armstrong.

Selv om samarbeidet med Armstrong avsluttes, vil Trek fortsatt støtte Livestrong-stiftelsen. Det gjør også Nike og Anheuser-Busch.

(NTB)