For Rosenborgs ambisjoner er seriegull nummer 24 det nest beste

Enda et seriemesterskap gjør ikke Rosenborg bedre - det gir dem bare en fest de har festet før

NORGES BESTE FOTBALLAG: De kunne ikke vært mer overlegne og de fortjener festen de feirer. Men Rosenborg kunne vært bedre. Om norsk fotball hadde presset dem. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
NORGES BESTE FOTBALLAG: De kunne ikke vært mer overlegne og de fortjener festen de feirer. Men Rosenborg kunne vært bedre. Om norsk fotball hadde presset dem. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Molde-Rosenborg 1-3 (1-0)

ROSENBORG ER SERIEMESTERE for 24. gang, har vunnet enda en tittel på Aker Stadion og leder Tippeligaen med 21 poeng med en kamp mer spilt fem serierunder før slutt. I tillegg er de i cupens semifinale. Det er i alle sammenhenger imponerende og fortjener honnør og all mulig respekt. Men i et norsk toppfotballperspektiv, der EM- og VM-sluttspill er en tingvedtatte målsetting for landslaget og Champions League og Europa League er det de beste klubbene prøver å strekke seg etter, er det ikke bra i det hele tatt.

Det er rett og slett skremmende.

DA ROSENBORG VANT 13 seiemesterskap på rad var de stort sett mye bedre enn motstanderne brorparten av sesongene. Nå har de ikke motstand.Siden 0-1 for Odd i Skien i første serierunde har de ikke tapt en kamp på nasjonalt nivå. Og vi snakker ikke om et Rosenborg som er i Champions League eller Europa League der klubben var i fjor, vi snakker om et lag som prøvde å kvalifisere seg, men som dessverre gjorde alt for mange defensive feil på veien.

Likevel vinner de som de vil i Norge.

Selv når de flere ganger mister ballen i farlige posisjoner på egen halvdel eller blir avkledd en mot en defensivt, vinner de som de vil.

AVSTANDEN FRA GULL til sølv i Tippeligaen er akkurat nå 21 poeng. Avstanden fra sølv til direkte nedrykk er 18. Det forteller meg at veldig mye er riv ruskende galt i toppen av norsk fotball og at de resultatene vi opplever internasjonalt kommer av en grunn som ikke bare kan henges på unnskyldende knagger som dårlig økonomi, kunstgress og feilslått talent- og rolleutvikling. Og de som lider mest, ved siden av alle oss som håper, tror og så inderlig ønsker noen resultater å glede seg over, er de som er best, Rosenborg.

Fortsetter det sånn blir nemlig også Rosenborg dårligere.

Kan de spasere seg til seriegull 25 også tør jeg ikke tenke på de forskjellige rankingene et år fram i tid.

VED PAUSE PÅ Aker Stadion, da Molde ennå så ut som et fotballag, satt jeg med følelsen av at førsteomgangen hjemmelaget leverte var det beste som kunne skje neste sesong. De var ikke bare litt bedre enn Rosenborg. Med Joshua Gatt og Bjørn Bergmann Sigurdarson på topp var de mye bedre enn serievinnerne selv om de klønet litt bak og ikke hadde Vegard Forren til å starte angrepene bakfra. Men da alt norsk fotball trengte var en god Molde-omgang til var det ikke mer igjen.

Og så ble resten av denne kampen slik hele sesongen har vært, en trøndersk lekestue.

JA, ROSENBORG ER gode når høyresida virker og den begynte å virke etter pause.Pål Andre Helland, Jonas Svensson og Mike Jensen er en dødelig trio gitt tid og plass, og det var akkurat det de fikk. Og når Helland får spilt på seg selvtillitt spiller det ingen rolle om han spilte 120 minutter cup med påfølgende straffekonk i Tromsø bare tre dager i forveien. Når arbeidsforholdene i tillegg legges til rette gjennom forsvarsspillere som står stille eller bare rygger da gjør han som han vil.

DET VAR FLOTT å se hvordan Rosenborg satt seriemesterskapet på plass i Molde. Det er alltid flott å se hvorfor de gode er best. Men det var direkte sjokkerende å se Molde - hvis avstand fram er betegnet som utilgivelig og fæl av Ole Gunnar Solskjær - kollapset i en kamp de egentlig eide.

Da Molde hadde en helt spesiell mulighet til å vise Rosenborg at de blir å regne med neste sesong, for ikke å snakke om viktigheten av de tre poengene som hadde spilt dem rett inn i kampen om topp tre og neste års kvalifiserende plasser til Europa League, var de dessverre ikke i nærheten.

ROSENBORG BLIR IKKE bedre om de vinner seriesmesterskap nummer 25 på strak arm neste sesong. Skal Rosenborg bli bedre må de utfordres og presses. Og når dette seriegullet er ferdigfeiret er jeg sikker på at Kåre Ingebrigtsen og Rosenborg er de første til å innrømme at de ønsker seg motstand.

Fordi de ønsker å bli bedre.