Enda større enn seg selv

Til slutt vinner de utøverne som tør å lete etter nyvinninger på samme orginale vis som Reodor Felgen, og så dele det de fant.

EKSTREMFART : Martin Johnsrud Sundby under hastighetsmåling opp den siste bratte bakken før stadion på Beitostølen, Nå analyserer han toppfarten i rykkene for å kunne velge riktig taktikk under fartsøkningene i VM til vinteren. FOTO: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet.
EKSTREMFART : Martin Johnsrud Sundby under hastighetsmåling opp den siste bratte bakken før stadion på Beitostølen, Nå analyserer han toppfarten i rykkene for å kunne velge riktig taktikk under fartsøkningene i VM til vinteren. FOTO: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Tro ikke at det er tilfeldig at 40-årige Ole Einar Bjørndalen på søndag ble den første skiskytteren som vant renn med en krokstav eller at Martin Johnsrud Sundby sist vinter ble verdenscupvinner etter å ha forsket på sprinttrening i sesongoppkjøringen.

Det er typisk de beste å lete mest etter de avgjørende detaljene. Det er derfor sliteren Martin rett før sesongstart kjørte nye spurttester på skistadion på Beitostølen i går, og fort kommer til å forandre langrennsporten gjennom denne spesielle satsingen sin.

Men mest fordi han tar disse overraskende funnene med seg til resten av den norske landslagsgjengen.

NORSK langrenns svar på Reodor Felgen har for anledningen selv investert i strøken teknologi for å fikse på de avgjørende detaljene som skiller sølv fra gull i sporet. På sportens første smått vitenskapelige hurtighetstest på snø var det ikke mye av utstyret for lasermåling og videoteknikk som minnet om de mer uortodokse oppfinnelsene til Kjell Aukrust sin populære tegnefilmfigur. For den saks skyld heller ikke på de gamle skikongenes flikking på detaljer for å lure konkurrentene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer