Endelig, Ådne!

NAGANO (Dagbladet): Han har gått overende i avgjørende løp, tapt med bittesmå hundredeler og vært skøytefamiliens uheldige fetter. I formiddag fikk Ådne Søndrål gullet han har slitt helhjertet for. Og en verdensrekord på kjøpet. - Jeg har alltid vært taperen, den som ble nummer to. At dette er spesielt, det vet jeg alt om, sier gullgutten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ikke rart tårene kom etterpå. For Ådnes oppvisning i M-Wave var av det utilnærmelige slaget. Selv med et stygt feilskjær halvannen runde før mål, knuste han Rintje Ritsmas verdensrekord med nesten sekundet. Sin egen bestenotering forbedret han med over halvannet.

Når Ådne først skulle slå til, sørget han for å gjøre det skikkelig.

- Jeg gikk ikke etter noe skjema, men konsentrerte meg bare om å gjøre jobben min utpå der, sa en tåre-glad Søndrål etter å ha skjenket Norge den tredje gullmedaljen i Nagano.

Og etter å ha gitt norsk skøytesport en etterlengtet opptur.

- Tida blir bra om man gjør de rette tinga, sier Ådne.

Han fokuserte på å gå gode svinger og tenke minst av alt på sluttida.

God oppladning

Men gull-løpet og Ådnes kjempeform kom ikke overraskende på de som har stått ringside på skøytebanen de siste ukene. Rett før OL gikk Ådne 1000 meter på 1.12,05. Utendørs, i Okaia. I ettermiddag hadde han tak over hodet, og leverte fra seg et særdeles verdig gull-løp. Feilskjæret 550 meter før mål, ble rettet opp av en sisterunde som luktet svidd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer