Endelig, Astrid!

Stor stafettetappe da Heming tok NM-gull.

GULLJENTER: Astrid Uhrenholdt Jacobsen (til venstre) Marte Monrad-Hansen og Tuva Toftdahl Stavner er alle oppvokst i Heming. I dag sikret de stafettgullet i NM. 
Foto: Ned Alley / Scanpix
GULLJENTER: Astrid Uhrenholdt Jacobsen (til venstre) Marte Monrad-Hansen og Tuva Toftdahl Stavner er alle oppvokst i Heming. I dag sikret de stafettgullet i NM. Foto: Ned Alley / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

For Astrid Uhrenholdt Jacobsen (24) betydde søndagens stafettgull med Heming mer enn nettopp det.

Endelig fikk hun ut en positiv opplevelse under NM-dagene i Steinkjer. Det har kladdet for Heming-løperen den siste tiden. I VM er hun trolig bare aktuell for sprint. NM-dagene har ikke vist noe annet.

Som den eneste har hun gått alle fire distansene i Steinkjer, men hun ble utslått i semifinalen på sprinten. I klassisk 10 kilometer ble det 5.-plass og på skiathlom 7.-plass.

Da var det godt for henne å ta skalpen på Varden og Marthe Kristoffersen på ankeretappen på stafetten. Hun gikk ut i tet og avviste angrepet fra landslagskollegaen.

- Det gjorde godt å få til et offensivt løp. For meg var dette mer enn mental enn en fysisk seier. Det var gøy å få det til, sa Jacobsen.

Hun trenger den selvtilliten hun kan få foran VM på hjemmebane. Den endelige offisielle beskjeden om at hun er med i VM-troppen får hun først mandag.

Tredje på rad Stafettseieren til Heming var lagets tredje på rad i NM. Første gang denne gjengen kom på pallen i et stafett-NM var på Kongsberg i 2006. Da var vinnerjentene fortsatt juniorer. Søndag utgjorde Marte Monrad-Hansen og Tuva Toftdahl Staver vinnertrioen sammen med Jacobsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer