Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Endelig bånn gass

SALT LAKE CITY (Dagbladet): Liv Grete Skjelbreid Poirée (27) drar hjem fra OL uten gull. Men før avreise fikk hun i alle fall oppfylt én drøm: en liten kjøretur med et monster av en banesykkel. Nå begynner Liv Grete med pistolskyting for å bli en enda bedre skiskytter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pappa Knut Skjelbreid er i OL som skismører. Han er dessuten ivrig pistolskytter, og da Knut og kameraten, Olympiatoppens Bjørge Stensbøl, kjørte til byen for å kjøpe revolver, ble Liv Grete med i baksetet. Knut Skjelbreid hadde på forhånd ordnet med innførselstillatelse til Norge. Han hentet papirene hos den norske konsulen Leif Waldir Andersen. Der ble det omvisning, og i kjelleren sto kjøretøyene som virkelig fikk opp adrenalinet hos Liv Grete. Konsulen konkurrerer i roadracing, og det endte selvfølgelig med at Ducatien med toppfart på over 300 kilometer i timen, ble trillet ut på parkeringsplassen for prøvekjøring.

- Dette bildet jeg ha. Raphael kommer til å bli misunnelig, sier Liv Grete.

Både hun, Bjørge og pappa Knut kjørte noen runder. På våt asfalt med slickdekk fikk Liv Grete sladd på bakhjulet, men klarte heldigvis å holde villstyringen av en sykkel på rett kjøl.

- Endelig fikk jeg fart på meg i dette mesterskapet også, sier hun.

Pistoltrening

Sjøl er Liv Grete fornøyd med OL som ga henne sølvmedaljer på 15-kilometer og stafetten.

Trolig skjøt hun seg bort fra en eller to gullmedaljer. Derfor var ikke turen med pappa og Bjørge helt grunnløs.

- Raphaels skytetrener er gift med en tidligere EM-vinner i pistolskyting. Foran neste sesong vil vi skyte med pistol på trening, sier Liv Grete.

- Hvorfor?

- Man må være mye mer ømfintlig på avtrekket for å treffe når man skyter med pistol. Dette kan trene opp følsomheten også når det gjelder skiskyting, sier Liv Grete.

Når det gjelder skyting føler hun at ektemannen fortsatt har mye å lære henne.

- Han er utrolig god til å skyte, men på 60 skudd uten løping nærmer jeg meg, sier hun.

- Hvor slår du Raphael?

- Oppvask.

Endrer opplegget

Mens Knut og Bjørge var i revolverland, snakket Dagbladet med Liv Grete om neste sesong. Hun er nå innstilt på å endre treningsopplegget.

- Jeg har trent på samme måten i mange år nå. Tror det er lurt å endre litt for motivasjonens del, sier hun.

- Hva skal du endre?

- Det er to måter å trene på. Enten mye og rolig eller mindre og intensivt. Jeg har trent ett sted midt imellom. Nå tror jeg det er på tide å gå i en av retningene, sier Liv Grete.

Fram til v-cuprennene i mars skal Liv Grete hvile og trene hjemme i Frankrike.

EKSOSRYPE: Liv Grete Skjelbreid Poirée viste barnlig glede da hun fikk prøve en Ducati banesykkel med toppfart på over 300 kilometer i timen.
Hele Norges coronakart