Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Endelig bevist at jeg holder i tre uker

Valverde suveren i vueltaen.

TIL TOPPS: Alejandro Valverde var suveren i Spania rundt og ble i dag kronet som vinner av treukersrittet. Foto: AP
TIL TOPPS: Alejandro Valverde var suveren i Spania rundt og ble i dag kronet som vinner av treukersrittet. Foto: AP Vis mer

|||Alejandro Valverde viste at han er i stand til å holde seg på topp i tre uker. I ettermiddag vant han en suveren sammenlagtseier i Vuelta a España.

Etter tre uker og 21 etapper var spanjolen, som kjører for Caisse d'Epargne-laget, 55 sekunder foran Samuel Sanchez. Begge kjørte til mål i hovedfeltet på den 110 kilometer lange avslutningsetappen i rittet.

- Nå har jeg endelig bevist at jeg holder i tre uker. Det har jeg hele tiden visst at jeg kunne være i stand til, men kanskje noen av tilhengerne mine og noen andre har tvilt, jublet Valverde etter at han hadde vunnet sin aller første seier i et av de tre store etapperittene.

Tyskeren André Greipel vant den siste etappen, som startet i Rivas like utenfor Madrid og ble avsluttet med seks runder midt i sentrum av den spanske hovedstaden. Det var tyskerens fjerde etappeseier i årets ritt, og han vant også den grønne poengtrøya.

På avslutningsetappen var det en gruppe på seks ryttere som gikk i brudd etter 85 kilometer. De holdt seg foran en stund, men ble tatt igjen av hovedfeltet da den siste av de seks rundene startet inne i byen. Dermed ble det en massespurt, og Greipel vant foran Italias Daniele Bennati.

Kurt Asle Arvesen avsluttet med 28.-plass på den siste etappen, mens Gabriel Rasch rullet inn til 84.-plass, slått av det store feltet med 30 sekunder. Begge de to nordmennene var over to timer bak Valverde i sammendraget.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media