Endelig ble det feststemning i Bergen igjen

Brann herjet med Rosenborg.

Brann - Rosenborg 3-1 (2-0)

BERGEN (Dagbladet): Det var duket for et klassisk fotball-oppgjør i Bergen denne søndag-kvelden. Denne gang var det topp mot bunn. Men det bli litt av en underholdende fotballkamp.

Bergenserne tok kontrollen fra start. Brann startet i voldsomt tempo, og viste null respekt for medaljekandidat Rosenborg.

Og da det gjaldt som mest, nærmest valset Brann over Rosenborg på hjemmebane - og vant 3-1.

- I dag var det veldig moro. Det var først veldig hard jobbing, så bomma jeg på én, før jeg fikk lykketreff, sier Marcus Pedersen etter kampen.

Han noterte seg for en perlescoring i sin debut for Brann i serien. Etter kampen takket han Brann-fansen.

- Det var som jeg ble fortalt før den kampen i dag, at de som er her blir som en tolvtemann, og i dag var de det og hjalp oss med tre poeng, sier Branns nyerverving.

- Det er alltid like gøy å vinne. Det er derfor vi holder på. I dag er det mye bra vi kan ta med oss. Vi har også hentet inn en veldig god spiller i Marcus, sa trener Norling til C More etter kampen.

Må vinne Brann må vinne hver kamp i høst for å berge plassen, men det var lite som minnet om nerver hos hjemmelaget i 1. omgang.

Brann tok kontrollen, anført av en særdeles dyktig Stèphane Badji på mitbanen som sent, men godt, har blitt en sårt etterlengtet playmaker for Brann. I dag var han Branns beste spiller.

Etter to minutter burde Erik Huseklepp ha scoret, etter at Jørgen Skjelvik greide å knote ballen bort som sistemann i forsvaret. Men den gamle toppscoreren til Brann greide ikke å ta vare på sjansen.

Hjemmelaget hadde banespillet, presset Rosenborg bakover. Men bortelaget var ikke helt ufarlig, for i overgangene kom de fort og med mange spillere.

Nettopp dette skjedde i det 19. minutt, da Pål Andre Helland fyrte av en kanon fra 18 meter. Den strøk nærmest stangen til brannkeeper Piotr Leciejewski.

Et lite fotball-mirakel
Det lå hele tiden en Brann-scoring i luften. I det 25. minutt skjedde et lite mirakel på stadion. Etter en corner får Branns høyreback Daniel Mojsov stå umarkert. Fra 12 meter lobber han ballen elegant i mål.

HELTEN: Det er ikke tvil om hvem som kommer til å bli den nye helten i Bergen framover. Foto: Skjermdump BA.NO
HELTEN: Det er ikke tvil om hvem som kommer til å bli den nye helten i Bergen framover. Foto: Skjermdump BA.NO Vis mer

Makedoneren har vært syndebukk de to siste kampene, og mange lurte på hvorfor han i det hele tatt fikk fornyet tillit etter flere tabber og unødvending utvisning.

Mojsov løp hele veien ned til branntrener Rikard Norling og klemte ham etter scoringen, mens han hysjet deler av fansen som ikke hadde tro på ham.

Dramaturgien var perfekt: fra syndebukk til helt foran hjemmepublikummet.

Men det kom mer fra samme mann: Noen minutter senere fyrer han løs et skudd fra 16 meteren. Kasper Skaanes tar seg av returen fra keeper, og på få minutter er det blitt god gammeldags feststemning i Bergen.

Stor underholdning
De første 45 minuttene var underholdende å se på. Etter pausen fortsatte det gode spillet. Og det var Brann som ledet an. Men det var Rosenborg som scoret det første målet. I det 60 minutt ble Alexander Søderlund spilt fri, og han reduserte enkelt til 2-1.

Så eksploderte stadion: Den antatte frelseren Marcus Pedersen fyrte av en kanonkule fra 25 meter som føk opp i krysset. 3-1 og publikum tok fyr. Snakk om å takle det enorme presset på stadion i sin første kamp for de rød-hvite.

Etter scoringen dabbet det litt av. Men Brann fortsatte å ha kontrollen, til tross for et par skumle Rosenborg-angrep.

- Vi er for dårlig i begge 16-metrene. Vi er tafatt, og vi er litt sånn småfeig. Det må vi gjøre noe med, vi kan ikke se sånn ut, oppsummerer Kåre Ingebrigtsen etter kampen.

Årsbeste av Brann som skapte stor underholdning. Og det skal bli veldig spennende å følge med Marcus Pedersen i Brann-trøyen.

Rosenborg er ikke i form for tiden, og begynner å miste los på muligheten til europacup-spill neste sesong.

Brann ser ut til å begynt klatringen oppover tabellen.

Og da er det ikke rart at det kokte på stadion i kveld.