Endelig ble det seier for FFK

Gashi og Bjørkøy avgjorde med kjempemål.

(Dagbladet.no): Fredrikstad - Aalesund 2-1 (1-1).

Etter fem strake kamper uten seier var det et Fredrisktad i poengnød som møtte formsterke Aalesund. Og endelig fikk den trofaste hjemmefansen noe å synge for.

Aalesund tok en tidlig ledelse, og var centimetre unna å doble den kort tid etter. Derfra og ut var det bare ett lag på banen.

Scoret i hjemmedebuten

Ardian Gashi debuterte for Fredrisktad mot Lyn på Ullevaal sist, og imponerte de fleste med rødhvit tilhørighet. Det eneste som manglet i vestfoldingens første FFK-opptreden var en scoring. Den skulle derimot komme i hjemmedebuten, og hvilket mål det var.

Aalesunds keepervikar Andreas Lie - som forøvrig gjorde en fin innsats i sommervarmen - var ute og bokset et innlegg ut i returrommet. Der ventet Gashi. Midtbanespilleren ladet kanonen, og ballen suste inn i krysset bak en sjanseløs målvakt.

- Det var en fantastisk stemning i dag, og det var en enorm vilje til å ta tre poeng i dag, sa Gashi til NTB etter kampen.

- Det var utrolig godt å se ballen gå inn etter den den tidlige kalddusjen vi fikk.

UTLØSENDE FAKTORER: Med henholdsvis scoring, målgivende og scoring ble det John Anders Bjørkøy, Raymond Kvisvik og Ardian Gashi som sørget for at alle poengene ble i Fredrikstad. Foto: THOMAS ANDERSEN / SCANPIX
UTLØSENDE FAKTORER: Med henholdsvis scoring, målgivende og scoring ble det John Anders Bjørkøy, Raymond Kvisvik og Ardian Gashi som sørget for at alle poengene ble i Fredrikstad. Foto: THOMAS ANDERSEN / SCANPIX Vis mer

Scoringa var altså utrolig forløsende for Gashi, som gjennom både denne og Lyn-kampen hadde løsnet utallige skudd uten å få uttelling.

Både Tarik Elyounoussi og Gardar Jóhansson hadde gode muligheter til å score før dommeren blåste for halvspilt kamp, men det skortet noe på presisjonen hos lagets spisser.

- Ferdigscoret

Andre omgang begynte der den første slapp, men hjemmelaget i førersetet. Gashi hadde et farlig skuddforsøk, og både Elyounoussis og Piirojas ble reddet på strek på den påfølgende corneren. Det virket en stund som om FFK skulle spille sin fjerde strake uavgjorte, og Aalesund fortsette den imponerende høstformen.

Men scoringa kom til slutt, halvtimen før slutt. Raymond Kvisvik slo presist fra venstre mot høyre. Der kom kaptein John Anders Bjørkøy settende til, og banket ballen opp i nettaket på hel volley.

- Som vanlig var det ferdigscoret når Raymond er pasningslegger, smilte en glad kaptein.

Dette var Bjørkøys sjette seriescoring i 2007, noe som gjør at han er Tippeligaens mestscorende midtbanespiller.

- Måtte kjempe

Aalesund virket resignerte etter scoringa, og de siste tretti minuttene ble lite annet enn en liten parademarsj for hjemmelaget. Men tidlig i kampen var de bare noen centimeter fra å omtrent ha punktert.

Diego Silva hadde allerede bredsidet inn sin første AaFK-nettkjenning da Lasse Olsen fikk muligheten til å bli helt for andre kampen på rad. Men fra kort hold headet Olsen det presise innlegget fra Austnes utenfor.

- Vi fikk en uheldig start, og vi måtte virkelig kjempe oss inn i kampen. Vi var ikke så solide bakover som vi har vært i det siste (ett baklengs de siste tre før denne journ. anm.), men heldigvis fikk vi uttelling på noen av våre mange sjanser i dag, sa en glad FFK-trener Anders Grönhagen.

- Vi fikk en drømmestart, men mister initiativet i kampen. Vi blir for passive og lar Fredrikstad styre kampen, mente hans kollega i Aalesund, Per Joar Hansen.

Dermed ble det altså til slutt hjemmelaget som kunne feire en meget etterlengtet seier. Aalesund må reise den lange turen hjem uten poeng i bagasjen. Neste runde er en virkelig sekspoenger for «Stormen,» som møter Odd Grenland hjemme.

FORGJEVES: Diego Silva jubler for sitt første AaFK-mål etter tre minutter. Dessverre for spissen ble scoringa forgjeves.