- Endelig blir Bjørn familiefar

Vilde Falck-Ytter er lei seg på samboer Bjørns Dæhlies vegne. - Vi må se det positive i det. Endelig kan Bjørn bli familiefar, sier Vilde.

Etter gårsdagens ryggoperasjon blir Bjørn tvunget ut av skisporet.

- Bjørn har hatt det vondt. Jeg har sett det på ham. De siste dagene har smertene vært sterke. Han har måttet skjule dette for pressen, og håpet i det lengste at han kunne unngå en operasjon, sier Vilde Falck-Ytter.

Mens Bjørn Dæhlie lå på operasjonsbordet trippet hun nervøst rundt i stua hjemme i Cathinka Guldbergs vei på Holter i Nannestad. Eldstegutten Sivert (5) satt oppe og så på nyhetene, mens yngstemann Sander (2) allerede var fulgt i seng. Ved 20.30-tida i går kveld fikk hun endelig kontakt med samboeren som lå omtåket etter operasjonen i Trondheim.

- Kommer tilbake

- Bjørn var glad. Operasjonen gikk smertefritt, men han var sliten og følte seg rar etter narkosen, sier Vilde.

Hun er rimelig sikker på at Bjørn kommer tilbake, selv om de begge er forberedt på at det kan ta tid.
- Viljestyrken vet jeg at han har, men han er avhengig av at ryggen fungerer. Dersom operasjonen viser seg å være vellykket, er jeg sikker på at han vil komme tilbake, sier hun vel vitende om at Bjørn må holde seg til å følge verdenscupløpene foran TV-skjermen denne vinteren.

- Han kommer hjem på lørdag. Jeg er ikke helt sikker, men jeg tror det vil ta opptil 12 uker før han kan begynne å trene ordentlig igjen. De blir rart for oss alle å ha ham hjemme i stua, sier Vilde.

Reiser på familietur

På mange måter ser hun det positive i at skaden kom denne sesongen. Ikke er det noen viktige mesterskap i vinter. Samtidig ser hun fram til noen etterlengtede måneder sammen med familiefaren Bjørn Dæhlie.

- Når han først ble skadd må vi se det positive i det. Hytta på Kvitfjell står ferdig i desember, så nå kan vi dra på skiferie alle fire. En familietur vil bli koselig, det er liksom ikke det vi er vant med om vinteren, sier hun og legger til:

- Du må ikke misforstå. Selvsagt er det trist for oss alle at Bjørn er skadd, men nå får han i hvert fall mer tid til meg og guttene, sier Vilde.