Endelig blør kongene

Dette er fotball.

• Les mer: 12 sider om seriestarten i Dagbladet papir i dag!

Når kaptein Raúl setter standarden og går til så blodet spruter i en duell med Puyol etter tre minutter, er det liten tvil om hvordan kvelden kommer til å ende.

Kongene fra hovedstaden tok imot erkerival og serieleder Barcelona i en kamp de måtte vinne - og endelig var de villig til å blø for det.Blankskallede Thomas Gravesen er en muskelvelsignelse for Real Madrid og fotballens superstjerner følger dansken som lydige disipler. Derfor taklet David Beckham plutselig som en engelskmann, mens Ronaldo kriget hjemover på banen, og derfor er ballelegant Zinedine Zidane villig til å brekke nesa for å score kampens første mål.

Fotballkunst

1- 0: Det kom etter 6 minutter og et nydelig Ronaldo-legg på bakre stolpe. Franske Zidane som har verdens vakreste fotballteknikk stupte ballen i mål og nesa i stanga. Sånn vinner man kamper når begge lag presterer på et teknisk nivå som ikke har sin make i fotballverden.

Denne kampen var mer enn 22 spillere og én ball, den festet seg i fotballhjerner- og hjerter til alle som fulgte den, og steg opp av Santiago Bernabéu og inn i fotballhistorien.

Hvem våger si at fotball ikke er kunst?

Offensiv betaling

STJERNESMELL: Ballmagiker Zinedine Zidane ofret alt og smalt nesa i treverket for å score Real Madrids første mål. Franskmannen spilte en strålende kamp i fyrverkeriet på Santiago
Bernabeu. Foto: Sergio Perez/Reuters/Scanpix
STJERNESMELL: Ballmagiker Zinedine Zidane ofret alt og smalt nesa i treverket for å score Real Madrids første mål. Franskmannen spilte en strålende kamp i fyrverkeriet på Santiago Bernabeu. Foto: Sergio Perez/Reuters/Scanpix Vis mer

Ronaldinho og Samuel Eto`o er estetiske nytelser og Barcelona leverte pasningsspill til å få frysninger av, men det var Real Madrid som blødde. Derfor er Barcas forsprang i La Liga skrumpet til seks poeng med sju kamper igjen å spille - det er en fotballevighet uansett hvor gode katalonierne har vært tidligere i sesongen.

Real-trener Wanderley Luxemburgo benket Figo og startet overlegent offensivt med Ronaldo, Raúl og Michael Owen på topp i det 75. oppgjøret de to klubbene imellom i Madrid.

David Beckham skrur et frispark inn i feltet der Ronaldo får gå opp og stange helt alene etter 19 minutter. Etter 29 minutter bruker lynraske Samuel Eto`o fart gjennom Real-forsvaret og dytter enkelt inn sitt 21. serie-mål etter en duell. På overtid i første omgang viser Roberto Carlos hvor viktig fart har blitt i fotball, raser fra backen og treffer Raúl inne i feltet med pasningen. Madrid-gutten gjør ingen feil.

2- 0:

2- 1:

3- 1:

Jubelen ville ingen ende ta etter at blaserte Real Madrid-stjerner i løpet av 45 minutter hadde fortalt at de fortsatt kan spille som et lag.

Beckhams stikk

I andre omgang holdt en fantastisk Ilker Cassillas gjestene ute av kampen med den ene klasseredningen etter den andre, mens David Beckham satte nådestøtet med en strøken pasning mot sin landsmann på topp.4- 1: Michael Owen brukte farten, dunket inn sitt fjortende ligamål tjuefem minutter igjen å spille og forsvarer plassen på laget. Ronaldinho kanaliserte kveldens fotballmagi inn i et frispark Cassillas bare måtte se gå i mål, men da var det allerede for seint for serielederne.

-  Jeg er svært fornøyd med målet, og jeg synes vi spilte veldig bra, sa Owen til spansk presse i går kveld.

-  Hvis Barca hadde vunnet i dag, ville ligaen ha vært avgjort, sa Owen.

Nå gjenstår det å se om Barcelona kan reise seg og forsvare førsteplassen, muligens uten toppscorer Eto`o som forsvant ut på båre. Real Madrid ledet serien i fjor før de tapte seks av de siste sju kampene. Det gjør de ikke i år.

Fordi fotball ligger i blodet.