MER POPULÆRE:  For første gang truer Brann nå RBK og VIF i Klubben i mitt hjerte. FOTO: Tor Erik H. Mathiesen.
MER POPULÆRE: For første gang truer Brann nå RBK og VIF i Klubben i mitt hjerte. FOTO: Tor Erik H. Mathiesen.Vis mer

Endelig Brann-triumf?

Bergenserne klatrer fort i Klubben i mitt hjerte. Holder det til den første seieren?

ÅR ETTER ÅR har Rosenborg og Vålerenga slåss om seieren i sin klasse i Klubben i mitt hjerte. Denne gangen kan det endelig bli Sportsklubben Brann sin tur.

Bare på ett døgn har dette tradisjonelt sterke publikumslaget avansert fra 6. til 4.plass i klassen for spesialidrettslag med flere enn 100 medlemmer, og det med et stemmetall som gjør at både ledende VIF og fjorårsvinner RBK virkelig utfordres.

MEN DER stopper ikke spenningen i denne klassen:

•• Også Lillestrøm Sportsklubb er i ferd med å gjøre sin beste innsats noensinne i Klubben i mitt hjerte.

Sist helg hadde LSK en stund til og med ledelsen over erkerivalen VIF. Nå har den ivrige innsatsen til Kanarifansen stabilisert favorittklubben tett bak de to beste. Med mulighet til å stemme helt fram til fradag 25.november kl.12.00 vil en fortsatt godt organisert mobilisering gi LSK reelle vinnersjanser. Det betyr i så fall et nasjonalt gjennombrudd som publikumslag.

DENNE KLASSEN med de store fotballklubbene har flere dueller:

•• I Rogaland distanserer nykommer Ulf Sandnes både Haugesund og Viking. Det kan bety at lokalpublikummet er i siget mot fylkets ferskeste fotballhåp.

•• På nordvestlandet er cupmester Aalesund i ferd med å utklasse seriemester Molde. Det forsterker inntrykket av de oransje som en svært folkekjær klubb.

•• På Oslo-regionens vestkant trekker hardt prøvete Stabæk fortsatt flere stemmer enn Lyn selv om sistnevnte har imponert med ekstremt høye tilskuertall i 4.divisjon gjennom hele sist sesong og har en av Norges flittigste supporterklubber i Bastionen.

•• I Buskerud er populære Strømsgodset bare så vidt foran nyopprykkete Hønefoss, mens den vante Østfold-duellen mellom Fredrikstad og Sarpsborg foreløpig uteblir. Nå blir sarpingene utklasset, og har også den gamle storklubben Moss tett i ryggen. Der i byen viser de kjærlighet til sin konkurstruete fotballklubb ved å stemme mer enn noen gang før.

GJENNOMGÅENDE er det tett i alle klassene i årets Klubben i mitt hjerte. I den største klassen for fleridrettslag over 500 medlemmer har tidligere vinnere som Sjetne og Fram i år fått god konkurranse av Frogner IL, Bjarg,Tiller, Mjøndalen og Frigg.

I klassen for fleridrettslag under 100 medlemmer er det helt jevnt mellom nordlandsrivalene Andenes og Høken, med Karmsund Ballklubb som den store overraskelsen. På samme vis har Janus og Pareto FK lagt store NTNUI bak seg i studentklassen, mens fjorårsvinner Haugaland FK fortsatt henger etter Nidaros Roller Derbyklubb i spesialidrettslag under 100 medlemmer.

Nye navn er det selvsagt også i bedriftsklassen. Den ledes nå av TØH tett fulgt av Rottelauget, men størst framgang har Sjetne Hot Shots bedriftsidrettslag.

Da vil det vel gå varmt for seg på stemmelokalet her på Dagbladet.no i flere dager framover.

STEM PÅ KLUBBEN I DITT HJERTE HER: http://www.dagbladet.no/klubben/