STORT OPPSVING: Den gode sesongen har gitt Brann stor framgang blant supporterne. FOTO: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix.
STORT OPPSVING: Den gode sesongen har gitt Brann stor framgang blant supporterne. FOTO: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix.Vis mer

Endelig Brann-triumf?

Har gått forbi Rosenborg og nærmer seg VIF.

KLUBBEN I MITT HJERTE er mer populær enn på lenge. I løpet av de fem første stemmedagene har over 67 000 stemt fram favorittklubben sin.

Denne store interessen er i ferd med å forandre tetbildet i flere av klassene. Det mest overraskende er at Sportklubben Brann ser ut til å ha tilhengere nok til å true tradisjonelt populære Vålerenga.

Det siste døgnet har bergenserne passert Rosenborg, og nærmer seg nå raskt erkerivalen fra Oslo.

GJENNOM de siste årene har VIFs sterke supporterklubb vært en garanti for topplassering i Klubben i mitt hjerte. Det kan gå riktig bra denne gangen også, men konkurransen er altså blitt tettere. Mens tetduellen tidligere har vært mot RBK, får Brann nå rekordstor oppslutning.

En lignende mer lokal rivalisering er på gang i Østfold der Fredrikstad Fotballklubb lenge var helt suverene. Nå har nykommeren Sarpsborg 08 mobilisert, og ligger bare noen få stemmer bak FFK. Begge klubbene er dessuten svært høyt på sammenlagtlista.

ÅRETS AVSTEMNING har flere slike lokaloppgjør. I klassen for fleridrettslag under 100 medlemmer er to naboer fra Andøya i tet. Foreløpig er det fjorårsvinner Høken fra tettstedet Bleik som har et lite forsprang på storebror Andenes IL. Begge klubbene er presset av tidligere vinnere som Siddis og Hemnes.

På samme vis er studentklassen foreløpig et rent Trondheims-oppgjør. Mellom Janus, Pareto, Realkameratene og NTNUI skiller det bare et par hundre stemmer.

EKSTRA MORSOMT ved årets avstemning er innslaget av nye idretter. Nidaros Roller Derbyklubb, Mortensrud Cricket og Stavanger Cheersport gjør det godt i klassen for spesialidrettslag under 100 medlemmer, mens Lacrosse-gruppa fra Høyskolen i Oslo er nærmest Trondheims-klubbene i studentklassen.

Til sammen gir denne fornyelsen av Klubben i mitt hjerte et rekordstort engasjement. Der fjorårets avstemning sluttet på drøyt 110 000 stemmer, ligger det an til nærmere 150 000 i år.

STEM PÅ KLUBBEN I DITT HJERTE HER: www.dagbladet.no/klubben