Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Endelig, Byåsen!

Slo Larvik i NM-finalen.

Byåsen fikk etterlengtet revansj etter årevis med cupmotgang. Etter 30-27 over favoritt Larvik, ga trener Geir Oustorp gullvinnerne en fest og fri ut året.

Så glad var Byåsen-treneren etter at Larvik fortjent ble slått i NM-finalen i Oslo Spektrum lørdag kveld at han ga gulljentene fri ut året og en heidundrende fest i hovedstaden.

- Vi leverte en optimal kamp. Hva vi gjorde konkret vil jeg ikke røpe fordi vi skal møte dem igjen om 16 dager i serien, sa en smørblid Oustorp til NTB.

- Nå blir det fest her i Oslo, også får jentene fri til litt utpå nyåret, la han til.

Og om det hadde blitt tap?

- He-he, det har jeg ikke tenkt på, gliste han.

Oustorp konstaterte at Larvik-spillere som Tonje Larsen, Kari Mette Johansen og Karoline Dyhre Breivang sakte, men sikkert ble borte i løpet av kampen. Den eneste som presterte jevnt for de regjerende mestrene var Linn-Kristin Riegelhuth. Men det var ikke på langt nær nok.

- Jeg er ikke overrasket over at det ble tap til slutt. De var mer konsentrerte enn oss hele veien, samtidig som vi ikke fungerte optimalt, sa Larvik-trener Karl-Erik Bøhn.

Drømt om dette lenge

NORGESMESTERE: Byåsen-jentene feirer NM-gullet i Oslo Spektrum etter seieren over Larvik.
NORGESMESTERE: Byåsen-jentene feirer NM-gullet i Oslo Spektrum etter seieren over Larvik. Vis mer

Finalens aller lureste spiller var en hjemvendt helt. Hun har NM-gull med Larvik fra tidligere, men overfor NTB røpet Vigdis Hårsaker at dette gullet smakte ekstra godt.

- Det er jo dette jeg har drømt om lenge. Duellen mellom oss og Larvik har vært jevn lenge, men de har alltid vunnet til slutt. Nå lyktes Byåsen endelig. Det har med rutine og alder å gjøre, smilte helten som lurte inn fem baller bak Lene Rantala i LHK-buret.

Ikke siden 1991 har Byåsen vunnet NM-gull. De fire siste finalene de har deltatt i har endt med tap mot nettopp Larvik. Det ville de ha en slutt på, og tok tak i finalekampen med det samme. Larvik ledet kun ved én anledning, 1-0.

Etter det var Byåsen sjefene. Kun ti minutter var spilt da de ledet hele 6-2. Og selv om Larviks time out så ut til å fungere, slapp Larvik aldri helt inn i kampen. Grunnen til det er ifølge Geir Oustorp ei jente med navn Vigdis Hårsaker.

- Jeg vil ikke trekke fram noen, men er det noen som fortjener ekstra skryt, må det være Vigdis, sa treneren.

Liker tette kamper

Landslagsspilleren var sammen med målvakt Kari Aalvik Grimsbø og hurtigtoget Camilla Herrem avgjørende i finalen.

- Jo da, jeg liker slike tette og avgjørende kamper. Og jeg har spilt en del av dem tidligere. I dag hadde jeg en god magefølelse, og det hadde smakt utrolig dårlig med sølv, sa en festklar playmaker.

Sølvsmak slapp helten, som sammen med et velsmurt Byåsen-maskineri satte en stopper for Byåsens hungersnød i cupen

<B>STOPP:</B> Larvik ble effektivt stoppet da Byåsen vant sitt første NM-gull siden 1991 i Spektrum i dag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media