Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Endelig, Downing!

- Jeg syns han var strålende, sier Brendan Rodgers.

ENDELIG: Stewart Downing kunne juble for sitt første mål og sin første måplgivende i ligaen for de røde. Foto: AFP/ANDREW YATES/NTB scanpix
ENDELIG: Stewart Downing kunne juble for sitt første mål og sin første måplgivende i ligaen for de røde. Foto: AFP/ANDREW YATES/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Liverpool - Fulham 4-0 (2-0)

Stewart Downing har vært en utskjelt spiller på Anfield helt siden overgangen fra Aston Villa, en overgang som kostet Anfield-klubben rundt 180 millioner. I kveld scoret han endelig sitt første mål i ligaen for klubben. Vingen var nesten alene med John Arne Riise da han utfordret backen og hamret ballen i nettet.

- Vi skuffet oss selv mot Aston Villa. I kveld gikk det bedre, og vi scoret noen kvalitetsmål. Jeg prøver bare å glede meg over det, gjør det beste jeg kan, og gi manageren et problem, sier Downing ifølge BBC.

PÅ ETTERSKUDD: Steven Gerrard sender ballen forbi Brede Hangeland og i mål. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB scanpix
PÅ ETTERSKUDD: Steven Gerrard sender ballen forbi Brede Hangeland og i mål. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB scanpix Vis mer

Tidligere i kampen vartet han også endelig opp med en målgivende pasning, hans første i ligaen for de røde (45 kamper). Og for en pasning det var. Vingen åpnet opp hele Fulham-forsvaret med en nydelig stikker i bakrom til Steven Gerrard, som enkelt doblet ledelsen.

Like etter pause kunne Downing fått sin andre målgivende for dagen, men Luis Suarez satte innlegget svakt utenfor mål etter at spissen fikk stå helt alene på bakerste stolpe.

Liverpool ønsket virkelig å riste av seg det skuffende tapet mot Aston Villa på Anfield sist, og vartet til tider opp med god fotball.

- Vi spilte fantastisk. Jeg visste vi ville få en reaksjon i kveld. Jeg syns Stewart Downing var strålende. Vi hadde en samtale for seks uker siden om hvor han stod. Vi snakket om det faktum at hvis han ikke spiller fast så vil vi se på situasjonen hans i januar. Siden den gangen har han vært involvert i laget, og han har vist at han er en viktig spiller i troppen, sier Brendan Rodgers til BBC.

Skrtel alene Det var spilt i kun åtte minutter da Liverpool fant veien til nettmaskene. Martin Skrtel fikk stå helt alene i feltet etter at Daniel Agger gikk opp i en duell med to Fulham-spillere på en corner. Slovaken takket for rommet han fikk, og hamret ballen inn i nettet bak Mark Schwarzer.

Dette var første gang siden 2007 at en Liverpool-spiller scoret mot Fulham på Anfield. Sist det skjedde var helt tilbake i november 2007 da Steven Gerrard scoret på straffespark.

Liverpool har blitt beskyldt for å misbruke store scoringsmuligheter denne sesongen, og i kveld bidro laget ytterligere til det. Daniel Agger klarte kunststykket å skyte ballen langt over åpnet mål fra to meters hold. Dansken kom stormende inn i feltet i høy fart, men selv en midtstopper burde satt den ballen under tverrligger.

På overtid satte Luis Suarez punktum etter et vakkert forarbeid av José Enrique.

P.S Raheem Sterling som signerte kontrakt tidligere denne uka ble sammen med Joe Allen hvilt fra start.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!