Endelig Edel medalje?

NAGANO (Dagbladet :på nettet): Edel Therese Høiseth er trygg på at hun kjemper i toppen på lørdagens 1000 meter - til tross for at formen er usikker. - Mine dårligste løp på distansen denne vinteren, var to femteplasser i sprint-VM sist helg. Men da var formen dårlig, sier Edel Therese til Dagbladet :på nettet.

Telemarkingen har andreplass fra sprint-VM i 1996 som beste resultat. Men hun har ingen VM-medalje på enkeltdistansene. Den kan komme på 1000 meter i Nagano lørdag.

I verdenscupen denne sesongen har 34-åringen seier, andreplass, to tredje- og en fjerdeplass. Førsteplassen kom i Calgary for en måned siden da hun noterte seg for verdens fjerde beste tid noensinne.

- Det var et godt løp på en god dag, men slett ikke noe blaff. Gjentar jeg løpet fra Canada, er jeg trolig nær en seier, sier Siljan-jenta.

Men hun advarer for nederlendske Marianne Timmer og venninna Chris Witty fra USA.

- Begge er i mye bedre form enn i januar og personlig tror jeg Marianne Timmer vinner.

Edel Therese Høiseth har aldri vært så stabil som denne sesongen, og i skøytemiljøet blir hun sammenliknet med årgangsvin - jo eldre, jo bedre.

Fris igjen

Før sprint-VM i Seoul skrantet helsa og mesterskapet ble ikke slik Edel Therese hadde tenkt seg. Nå er hun frisk igjen og formen er på vei tilbake.

- Jeg er neppe i toppform, men det er vel heller ikke så langt unna - tror jeg. De siste dagene etter at jeg kom til Japan, har jeg bare trent rolig og slappet av. Fysioterapeut Johnny Høgseth har knadde beina mine og fått muskulaturen fin og myk.

- Og min fordel ligger i å gå 500 meter to ganger fredag. Dette blir en real gjennomkjøring før lørdagens 1000 meter. Det er på denne distansen jeg kan gjøre det store hvis alt stemmer. Mot spesialistene på 500 meter kan jeg kanskje være blant de åtte beste.

- Blir du skuffet dersom du ikke får VM-medalje på 1000 meter?

- Det kommer helt an på løpet. Gjør jeg mitt aller beste og noen går fortere, er det greit. Men presterer jeg det samme som i sprint-VM, er jeg selvsagt ikke fornøyd, sier Edel Therese Høiseth.